21 de copii, INTOXICAŢI cu CLOR la o şcoală din Ilfov FOTO

21 de copii au fost intoxicaţi, miercuri, cu vapori de clor la o şcoala din Tâncăbeşti, judeţul Ilfov. Potrivit secretarului de stat pentru situaţii de urgenţă, Raed Arafat, această situaţie ar fi survenit în urma folosirii unei concentraţii de clor prea mare la spălarea podelelor din şcoală.

18 feb. 2015, 08:13

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a declarat că niciunul dintre copii nu se află în stare critică.

„Aşteptam un raport complet când se termină intervenţia. Sunt 21 de copii intoxicati, niciunul în stare critică… Au fost mobilizate mai multe echipaje, iar elicopterul SMURD cu medic este la faţa locului. Din feircire, niciun copil nu este în stare critică. Sunt conştienţi, apar stări de vomă şi cefalee, dar nu va lasa impact”, a declarat Raed Arafat la România TV.

Unul dintre elevi este transportat cu un elicopter SMURD la Spitalul Floreasca, nouă sunt transportaţi cu ambulanţe SMURD la Spitalul de Copii „Grigore Alexandrescu”, iar alţi patru sunt aduşi la Elias cu ambulanţe SMURD şi ale Serviciului de Ambulanţă Bucureşti – Ilfov (SABI), a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti – Ilfov, Daniel Vasile.

Reprezentantul ISU Bucureşti Adrian Marin a precizat că la faţa locului au ajuns un elicopter SMURD, trei ambulanţe şi o autospecială pentru victime multiple.