21 de persoane au decedat şi alte zeci au fost spitalizate după ce s-au intoxicat cu alcool

Poliţia malaeziană investighează cazul morţii a 21 de persoane şi spitalizarea altor zeci, pe fondul intoxicaţiei cu alcool, informează Reuters.

19 sept. 2018, 13:11
21 de persoane au decedat şi alte zeci au fost spitalizate după ce s-au intoxicat cu alcool

Un total de 57 de cazuri de intoxicaţie cu metanol au fost raportate în capitala Kuala Lumpur şi în statul învecinat Selangor, a transmis ministrul Sănătăţii, Dzulkefly Ahmad.

„Numărul cazurilor este aşteptat să crească, având în vedere că tot mai mulţi pacienţi vin pentru tratament”, a spus el, miercuri, într-o conferinţă de presă.

Metanolul, compus folosit în obţinerea de băuturi spirtoase, este inofensiv ingerat în cantităţimici, dar letal, în concentraţii mari.

Cinci malaezieni se află între cei afectaţi, iar restul victimelor sunt din Bangladesh, Indonezia, Myanmar şi Nepal.

Autorităţile au testat mai multe tipuri de băuturi alcoolice, pentru a găsi mostre care conţin metanol în concentraţie mai mare decât cea autorizată.

„Suntem foarte îngrijoraţi pentru că vin în loturi… oamenii recurg la băuturile spirtoase ieftine”, a mai spus Dzulkefly.

Poliţia a arestat şapte oameni în raiduri făcute în 12 localuri şi depozite. Decesele sunt investigate drept omor din culpă, ce poate fi pedepsit cu amendă şi până la 10 ani de închisoare.

În luna aprilie, peste 50 de oameni au murit în Indonezia, după ce au consumat alcool artizanal, în care se găsea inclusiv otravă pentru tânţari.