21 de persoane din Libia, Irak, Afganistan şi Pakistan, prinse când încercau să intre ilegal în România VIDEO

Un număr de 21 de persoane din Libia, Irak, Afganistan si Pakistan au fost prinse, în ultimele 24 de ore, de poliţiştii de frontieră din Caraş-Severin, în timp ce încercau să intre ilegal în România din Serbia.

17 apr. 2017, 16:57
21 de persoane din Libia, Irak, Afganistan şi Pakistan, prinse când încercau să intre ilegal în România VIDEO

Poliţiştii de frontieră de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Oraviţa, judeţul Caraş-Severin, au prins în zona localităţilor Ciortea şi Mercina două grupuri formate din 18 cetăţeni străini care se deplasau dinspre frontiera cu Serbia spre interiorul ţării.

Cei 18 au fost duşi la sediul Poliţiei de Frontieră Oraviţa pentru cercetări.

În urma verificărilor s-a stabilit este vorba despre 15 irakieni, doi pakistanezi şi un libian, respectiv nouă bărbaţi, patru femei şi cinci minori. Adulţii au vârste cuprinse între 18 şi 42 de ani, iar minorii între şapte luni şi 16 ani. Migranţii au declarat că au trecut frontiera din Serbia în România cu intenţia de a ajunge în ţări din vestul Europei.

Şi poliţiştii de frontieră de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Socol, din judeţul Caraş-Severin, au prins în apropierea localităţii Lescoviţa trei bărbaţi care nu îşi justificau prezenţa în zonă, aceştia fiind transportaţi la sediul instituţiei pentru cercetări.

Poliţiştii au stabilit că este vorba despre cetăţeni afgani, cu vârste cuprinse între 15 şi 23 de ani, care nu aveau documente asupra lor. Cei trei au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei.

Poliţiştii fac cercetări pentru trecere frauduloasă a frontierei.

Citeşte şi O nouă tragedie în Mediterana: O sută de migranţi s-au înecat încercând să ajungă pe coasta libiană