217 cadavre recuperate de pe epava unei ambarcaţiuni scufundate în Marea Mediterană

Aproximativ 217 cadavre au fost scoase din epava unei ambarcațiuni care a fost recuperată din adâncul Mării Mediterane, în urmă cu 10 zile, a anunțat joi marina italiană, relatează Reuters.

07 iul. 2016, 12:34
217 cadavre recuperate de pe epava unei ambarcaţiuni scufundate în Marea Mediterană

Naufragiul produs pe 18 aprilie 2015 a fost considerat atunci drept cel mai grav dintre toate accidentele petrecute recent în Marea Mediterană. În urma naufragiului, au supraviețuit numai 28 de persoane, care au declarat autorităților că cel puțin alte 700 au murit sau au dispărut. 

Potrivit marinei militare, o echipă de 150 de oameni a acționat continuu pentru a recupera epava, care a fost remorcată la baza navală siciliană a NATO din Melilli. Cadavrele a 52 de victime au fost supuse expertizei medico-legale și continuă eforturile de găsire și identificare a trupurilor neînsuflețite. 

Contraamiralul Pietro Covino a afirmat săptămâna trecută că între 250 și 300 de cadavre ar putea fi recuperate de echipele de intervenție. 

Supraviețuitorii au declarat autorităților anul trecut că cel puțin alți 700 de migranți sunt dați dispăruți, dar de atunci au fost găsite numai 169 de cadavre, în afară de cele scoase din epava ambarcațiunii.