23 de persoane au recunoscut că au cumpărat influenţă în dosarul soţilor Cordoş

Mai multe persoane au recunoscut că au cumpărat influență de la Mihaiela Cordoș, soția senatorului Alexandru Cordoș, anunță DNA Cluj, care a dispus sesizarea instanței de judecată.

24 iun. 2015, 14:21
23 de persoane au recunoscut că au cumpărat influenţă în dosarul soţilor Cordoş

Este vorba de 23 de persoane acuzate de săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență, scrie Agerpres.

Citeşte şi: Mihaiela Cordoş, soţia senatorului Alexandru Cordoş, plasată în arest la domiciliu

Conform unui comunicat DNA, în intervalul 2013 — prezent, Mihaiela Cordoș, referent în cadrul Spitalului Clinic Județean Cluj, a pretins și a primit direct sau prin intermediar de la aceste persoane între 1.000 și 10.000 lei, pentru ca, prin influența pe care ea și soțul său, senatorul Cordoș, o aveau asupra persoanelor cu funcții de conducere din cadrul Spitalului Clinic Județean Cluj, Inspectoratului Școlar Județean Cluj și a altor instituții publice, să le obțină locuri de muncă, precum profesor suplinitor, infirmier, asistent medical, jurisconsult.

„În prezența apărătorilor aleși, inculpații au declarat expres că recunosc comiterea faptelor reținute în sarcina lor, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și sunt de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu formă de executare a acesteia”, arată DNA.

Procurorii au propus pentru cei 23 de acuzați pedepse cu suspendare și interzicerea unor drepturi. De asemenea, au propus, printre altele, și prestarea unei munci neremunerate în folosul comunității pe o perioadă de 60 zile.

Dosarul de urmărire penală și acordurile de recunoaștere a vinovăției au fost trimise la Tribunalul Cluj.