24 de morţi în India, într-o busculadă înaintea unei ceremonii hinduse

Cel puţin 24 de persoane au murit, iar alte 20 au fost rănite, într-o busculadă pe un pod, pe care o mulţime de oameni îl traversa pentru a ajunge la o sărbătoare hindusă în nordul Indiei, a anunţat poliţia, relatează The Associated Press.

16 oct. 2016, 06:07
24 de morţi în India, într-o busculadă înaintea unei ceremonii hinduse

Busculada a avut loc la periferia Varanasi, o localitate antică din statul Uttar Pradesh, cunoscut pentru templele sale, transmite news.ro.

Organizatorii aşteptau 3.000 de credincioşi la ceremonie, însă peste 70.000 de oameni se înghesuiau într-un ashram al unui lider hindus local, pe malul Gangelui, a precizat S.K. Bhagat din cadrul poliţiei. Busculada a avut loc după ce poliţia a început să trimită înapoi oameni de pe podul supraaglomerat. Acest lucru a declanşat un zvon în rândul credincioşilor potrivit căruia s-a surpat podul, iar aceştia au început să fugă să se salveze.

19 persoane au fost ucise pe loc, iar alte cinci au murit din cauza rănilor la spital, a declarat Daljit Chaudhary, din cadrul poliţiei. 

Busculadele sângeroase sunt destul de frecvente în timpul unor sărbători religioase, atunci când mulţimi impresionante se adună în zone restrânse, în care sunt adoptate puţine măsuri de controlare a maselor.

Peste 110 pelerini – majoritatea femei şi copii – au murit, în octombrie 2013, într-o busculadă în statul Madhya Pradesh, în centrul ţării.

CITEŞTE ŞI: Atentat sinucigaş la Bagdad: Cel puţin 31 de morţi şi 65 de răniţi la o ceremonie funerară