24 IANUARIE. Klaus Iohannis, mesaj pe Facebook de Ziua Micii Uniri

24 IANUARIE este ziua Micii Uniri, iar preşedintele Klaus Iohannis a transmis românilor un mesaj prin intermediul paginii sale de Facebook.

24 ian. 2015, 08:51
24 IANUARIE. Klaus Iohannis, mesaj pe Facebook de Ziua Micii Uniri

24 IANUARIE, ZIUA UNIRII este pentru Klaus Iohannis un prilej de a face apel la unitate între români.

„In 1859, la Iasi, o generatie de oameni politici vizionari realizau un pas important catre unirea tuturor provinciilor romanesti. Istoria tarii se indrepta catre modernitate si catre valorile europene. 156 de ani mai tarziu, Romania este tara a Uniunii Europene cu drepturi depline, iar romanii calatoresc si muncesc pretutindeni. Cu incredere in prezent sa fim, oriunde ne-am afla, o natiune a unirii si un popor al unitatii, in numele singurului proiect care ne da identitate si se numeste Romania”, este mesajul lui Klaus Iohannis.

24 IANUARIE. Mica Unire, sărbătorită în Capitală

Sâmbătă, 24 ianuarie, Klaus Iohannis s-a deplasat la Iaşi pentru a participa, alături de premierul Victor Ponta, membri ai Guvernului, Parlamentari şi preşedinţi de Consilii Judeţene, la evenimentele organizate pentru Ziua Unirii.

Manifes­tările s-au desfăşurat în Piaţa Unirii, cu începere de la ora 9. După un concert de muzică populară de aproximativ o oră, au urmat slujba religioasă, discursurile oficialităţilor, depunerea de coroane, parada militară şi hora unirii.