25 de migraţi ilegali, ascunşi într-o remorcă, prinşi încercând să iasă din România pe la Nădlac VIDEO

Publicat: Vineri, 12 Iulie 2019 11:47 // Actualizat: Vineri, 12 Iulie 2019 12:23 // Sursa: romaniatv.net

Poliţiştii de frontieră de la vama Nădlac, judeţul Arad, au descoperit ascunşi în interiorul unui automarfar 25 de migranţi care încercau să iasă ilegal din ţară. Şi la Calafat au fost prinşi migranţi ilegali ascunşi într-un microbuz.

Vineri dimineaţă, în jurul orei 04.00, un cetăţean turc de 50 de ani, conducând un camion cu semiremorcă, s-a prezentat la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II - Csanadpalota, judeţul Arad, pentru a ieşi din ţară, se arară într-un comunicat al Poliţiei de Frontieră. Potrivit documentelor de călătorie, şoferul transporta role de aluminiu în Germania.

Poliţiştii de frontieră au controlat remorca, unde au descoperite ascunse 25 de migranţi ilegali, cetățeni irakieni, sirieni şi iranieni: 12 bărbați, 5 femei şi 8 minori.

În cadrul cercetărilor, lucrătorii noştri au stabilit că adulţii, cu vârste între 18 şi 45 de ani, şi minorii, între 1 şi 17 ani, voiau să ajungă în Germania.

Şoferul turc este cercetat pentru infracțiunea de trafic de migranți, iar migranţii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

9 irakieni ascunși într-un microbuz, printre echipamente pentru scufundări, prinşi la Calafat

În data de 11.07.2019, ora 14.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, județul Dolj, s-a prezentat pentru a intra în ţară, un cetăţean turc la volanul unui microbuz, înmatriculat în Turcia. Acesta era însoţit de un conațional, care avea calitatea de şofer de rezervă. Cei doi transportau echipamente pentru scufundări acvatice din Turcia, cu destinaţia Franţa.

În baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport, descoperind astfel, în compartimentul marfă, nouă persoane de sex masculin.

În cadrul cercetărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că toate persoanele în cauză sunt cetăţeni irakieni, cu vârste cuprinse între 17 şi 28 de ani. Acestea au declarat că au recurs la această metodă deoarece intenționau să ajungă într-un stat din vestul Europei.

De asemenea, la cercetări șoferii turci au susţinut că nu aveau cunoştinţă despre persoanele ascunse în compartimentul marfă.

Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei tuturor persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar, şoferii turci şi cei nouă irakieni fiind preluaţi de Poliţia de Frontiera Bulgară, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

 

 
loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8415
RON
27 May
noapte 9 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H