Fost secretar de stat în Guvernul Cioloş, ridicat într-un dosar de evaziune. Mascaţii au greşit adresa şi au intrat peste o bătrână

Polițiștii buzoieni fac joi dimineaţă 27 de percheziții la locuințele unor persoane și la sediile unor firme din trei județe și din municipiul București, bănuite de evaziune fiscală. Poliţiştii din Buzău au descins la o altă adresă, pe mandatul primit de aceştia fiind scris greşit numărul locuinţei pe care trebuia să o percheziţioneze. Anchetatorii au intrat peste o femeie de 67 de ani, care s-a speriat, ei trebuind de fapt să percheziţioneze locuinţa fostului secretar de stat Horaţiu Anghelescu.

02 mart. 2017, 06:28

UPDATE Horațiu Anghelescu, fost secretar de stat în Ministerul Comunicațiilor în perioada guvernului Cioloș, a fost ridicat de polițiștii buzoieni joi dimineața pentru a fi adus cu mandat pentru audiere, la locuința sa din municipiul Buzău având loc și o percheziție, desfășurată sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice a Poliției Române într-un dosar de evaziune fiscală, potrivit unor surse judiciare ciate de Agerpres.

Horațiu Anghelescu, care este și președintele Asociației Pro Democrația Buzău, a fost dus pentru audieri la sediul IPJ Buzău, iar de la locuința sa au fost ridicate mai multe documente, potrivit surselor menționate.

În dosarul respectiv este vorba de operațiuni fictive cu cu materiale de construcții, achiziții și prestări de servicii, au mai precizat sursele judiciare. 

‘Activitățile se desfășoară la locuințele unor persoane și la sediile unor societăți comerciale din județele Buzău, Vrancea, Suceava și din municipiul București. Din cercetări a reieșit că, în perioada 2012 — 2014, patru persoane, având calitatea de administratori ai unor societăți comerciale, ar fi constituit un circuit infracțional în vederea eludării obligațiilor fiscale datorate bugetului de stat. Circuitul ar fi avut la bază un sistem financiar-bancar fraudulos, în care ar fi fost angrenate societăți comerciale controlate de către persoanele bănuite’, se precizează într-un comunicat de presă transmis AGERPRES de IPJ Buzău.

Potrivit sursei citate, cei în cauză, prin acțiuni circumscrise evaziunii fiscale, ar fi dispus înregistrarea în contabilitatea societăților implicate în circuitul infracțional a mai multor achiziții și livrări de bunuri și servicii, deducând ilegal T.V.A și diminuând artificial impozitul pe profit, prejudiciul cauzat bugetului de stat fiind estimat la peste 360.000 de lei.

Polițiștii pun în aplicare 15 mandate de aducere, iar la activități participă și polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene Buzău, Vrancea, Suceava, precum și ai Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, cercetările urmând să fie continuate în cauză, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău.

 

Polițiștii din Buzău efectuează 27 de percheziţii la locuințele unor persoane și la sediile unor firme din trei județe – Buzău, Vrancea, Suceava – și din municipiul București, într-o cauză în care se efectuează cercetări pentru comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală.

În Buzău, descinderile au loc în municipiul reședință de județ în 12 locații și în alte șapte în localități din județ. De asemenea, alte două percheziții se efectuează în Vrancea, patru în București și două în Suceava.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, vizat este și fostul secretar de stat din Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale din Guvernul Cioloș, Horațiu Anghelescu, președinte al Asociației „Pro Democrația” Buzău, imobilul de pe strada Alexandru Zahia, unde funcționează asociația și unde își are sediul și o firmă vizată de cercetări, fiind verificat în acest moment, potrivit opiniabuzau.ro.

Poliţiştii au greşit o adresă, intrând peste o femeie de 67 de ani

Poliţiştii aveau mandat pentru a face o percheziţie pe strada Alexandru Sahia numărul 10 din municipiul Buzău, însă adresa era greşită, ei trebuind de fapt să descindă la numărul 10A, potrivit news.ro.

FOTO: news.ro

Anchetatorii trebuia să percheziţioneze locuinţa lui Horaţiu Anghelescu, fost secretar de stat în Ministerul Comunicaţiilor, care deţine mai multe societăţi comerciale în Buzău, el fiind şi preşedintele Pro Democraţia filiala locală.

Poliţiştii au intrat însă în locuinţa unei femei de 67 de ani, care s-a speriat şi a început să plângă şi care le-a spus că au greşit şi că Horaţiu Anghelescu locuieşte la casa de vizavi. Ulterior, oamenii legii au plecat, mergând la locuinţa bărbatului vizat de percheziţii.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2012–2014, patru persoane, având calitatea de administratori ai unor societăți comerciale, ar fi constituit un circuit infracțional în vederea eludării obligațiilor fiscale datorate bugetului de stat. Circuitul ar fi avut la bază un sistem financiar-bancar fraudulos, în care ar fi fost angrenate societăți comerciale controlate de către persoanele bănuite. Cei în cauză, prin acțiuni circumscrise evaziunii fiscale, ar fi dispus înregistrarea în contabilitatea societăților implicate în circuitul infracțional a mai multor achiziții și livrări de bunuri și servicii, deducând ilegal T.V.A și diminuând artificial impozititul pe profit. Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la peste 360.000 de lei.

Polițiștii vor pune în aplicare 15 mandate de aducere. La activități participă și poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Buzău, Vrancea, Suceava, precum și ai Direcției Generale de Poliție a Municipiului București. Cercetările sunt continuate în cauză, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău.

Cine este Horaţiu Silviu Anghelescu

Horatiu Silviu Anghelescu este presedintele filialei buzoiene a Asociatiei Pro-Democratia inca din 2010. Este absolvent al Facultatii de Masini si Utilaje pentru Constructii din Bucuresti. Detine un Certificat de Management si Relatii Economice Internationale de la ASE Bucuresti, in 2002 si-a obtinut MBA-ul de la The Open University Business School din Marea Britanie, iar in 2005 si-a luat masteratul la ASE in Managementul Afacerilor Publice Europene. Acesta a activat in cadrul administratiei timp de opt ani, in cadrul Directiei Judetene pentru Tineret si Sport din Buzau. Dupa ce a renuntat la administratie, Anghelescu s-a reorientat spre sectorul privat, activand in imobiliare si turism. De asemenea, Anghelescu are experienta si in presa de provincie, unde timp de doi ani a fost administrator al RTM Buzau, care detine TV Buzau si BUZZ FM.