Meniul copilului: nu-i da ce mănânci tu

Când vine vorba de meniul celui mic, dă uitarii preferinţele tale culinare. Ai mânca la orice oră cartofi prăjiti, sniţele sau clătite? Nu-l îmbia pe prichindel, nici măcar din când în când.

29 dec. 2014, 12:52
Meniul copilului: nu-i da ce mănânci tu

Ai manca la orice ora cartofi prajiti, snitele sau clatite? Nu-l imbia pe prichindel, nici macar din cand in cand, cu astfel de mancaruri pe cat de gustoase, pe atat de nesanatoase! Gustul se invata de mic, asa ca profita: puiul tau n-are cum sa pofteasca la alte arome in afara de cele pe care i le pui pe tava chiar tu.

Fructe, legume si proteine sanatoase

Chiar daca toti membrii familiei sunt carnivori convinsi, copilul poate fi atras, surprinzator, de… cruditati. In loc sa presupui ca-ti seamana leit si ca n-are rost sa incerci sa-i dai sa manance legume, incearca-ti norocul! Gateste-i broccoli, ciuperci, conopida, dovlecel, cartofi, morcovi, peste, fructe de mare si, chiar daca la inceput n-o sa fie incantat, insista! Desi alimentele pline de vitamine si minerale nu-ti plac si pace, acestea ar putea deveni un fel de mancare preferat de cel mic. Si are mare nevoie de ele pentru intarirea imunitatii!

Alimentatia de sarbatori, cu masura la cei mici

Un NU hotarat

Nu-i un capat de tara daca tu te abati din cand in cand de la regimul dietetic, insa obiceiurile culinare gresite sunt cu atat mai daunatoare in copilarie, cand se pun bazele unei sanatati de fier.

Vezi Meniul copilului: nu-i da ce mananci tu pe mami.ro