2Parale: Românii alocă bugete mai mari pentru cumpărăturile online

Românii alocă mai mulți bani pentru cumpărăturile online, tranzacțiile de peste 400 de lei (fără TVA) fiind în creștere continuă de la începutul anului.

03 mai 2012, 11:38
2Parale: Românii alocă bugete mai mari pentru cumpărăturile online

Potrivit raportului realizat pe activitatea 2Parale, cea mai mare reţea de afiliere din România, din primul trimestru din 2012, românii cheltuiesc mai mulţi bani la o singură tranzacţie online.

Proporția comenzilor care depășesc valoarea de 400 de lei a crescut cu 15% comparativ cu situația de anul trecut. Pe de altă parte, s-a diminuat numărul tranzacțiilor mai mici de 100 de lei (fără TVA), excluzându-le pe cele efectuate pe site-urile de reduceri colective.

Dacă în primul trimestru din 2011 aproape două treimi dintre comenzile online nu depăşeau valoarea  de 100 de lei (fără TVA), anul acesta doar 47% dintre cumpărături sunt mai mici de 100 de lei.

„Comerțul online câștigă tot mai mult încrederea românilor și a devenit în cazul unor consumatori prima opțiune când vine vorba de achiziționarea anumitor produse. Nu numai că numărul vânzărilor este în creștere, dar și sumele alocate pentru o singură comandă evoluează, este o dovadă clară de câștigare a încrederii consumatorilor. Ne așteptăm la accelerarea acestei evoluții prin creșterea unor segmente de piață precum turismul și produsele pentru copii”, spune Dorin Boerescu, CEO 2Parale.

Valoarea medie a unei comenzi a crescut cu circa 15% faţă de anul trecut, până la 240 de lei (fără TVA), dacă nu ţinem cont de tranzacţiile rulate pe site-urile de reduceri colective.