3 semne că eşti într-o relaţie toxică

Relatie toxica. Zilele acestea sunt o multime de relatii de cuplu complet toxice. Sunt o multime de relatii care s-au incheiat si nu a fost toxice, iar altele continua an dupa an desi sunt vatamatoare si distructive pentru ambii parteneri. Si nu, nu este vorba despre relatiile de cuplu care implica abuz verbal/emotional si abuz fizic.

21 sept. 2018, 19:27
3 semne că eşti într-o relaţie toxică

Toxicitatea la care face referire acest articol este mult mai subtila si persita trecerii timpului ca si cum ar fi deghizata. Uneori, s-ar putea nici sa nu-ti dai seama de existenta ei pentru ca te-ai obisnuit cu ea. Statistic vorbind, te afli chiar acum intr-o relatie sau vei fi in una intr-o anumita perioada din viata ta.

Pentru a te feri de durere si mizeria implicarii intr-o relatie toxica este important sa poti recunoaste semnele de avertizare care iti spun ca relatia aceasta nu-ti face bine. Iata 3 semne ca esti intr-o relatie toxica. 

Relatie toxica # 1. Nu poti fi tu insuti

Esti nevoit sa ascuzi o parte a personalitatii tale intrucat parnerul/a pur si simplu nu te poate accepta asa cum esti tu in totalitate. Nu te poti exprima asa cum iti doresti de teama sa nu fi judecat gresit sau chiar certat de jumatatea ta. Poate ca trebuie sa pastrezi tacerea in legatura cu motivele pentru care ai o anumita dieta sau a sistemului tau de credinte. Ori s-ar putea sa fii implicat intr-o activitate care sa fie pasiunea vietii tale si sa nu poti impartasi aceste experiente cu sotul/ia.

Unul dintre cele mai importante lucruri intr-o relatie de cuplu este sa fii capabil sa iti exprimi adevarata esenta a ta. Nu ar trebui sa te simti ca si cum te-ai afla intr-o inchisoare mentala sau spirituala si cu siguranta nu ar trebui sa te cenzurezi de fiecare data cand partenerul/a se afla in preajma. Ar trebui sa ai alaturi pe cineva care iti ofera energia psihica de a te dezvolta, a creste si nu care te judeca si de condamna pentru alegerile tale. Nu-ti fie teama sa-i dezvalui jumatatii tale care sunt convingerile, credintele si pasiunile tale si sa-i cere sa le respecte.

Daca nu procedeaza astfel si nu te sustine, ar trebui sa gasesti pe altcineva. Cum poti sa fii intr-o relatie sanatoasa daca nu primesti suport din partea celei mai apropiate persoane din viata ta? Daca nu poti fi tu insusti atunci este clar ca trebui sa pui punct si sa iesi din ea. In caz contrar iti va intoxica sufletul.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.