3 simptome prin care îţi dai seama că experimentezi o urgenţă stomatologică

Gestionarea corectă a urgențelor stomatologice începe prin contactarea cât mai rapidă a medicului dentist și deplasarea în timp util la cabinetul sau clinica acestuia. Amânate, problemele din această categorie se agravează și provoacă un nivel ridicat de disconfort, necesitând ulterior tratamente complexe și mai costisitoare.

20 iul. 2022, 17:34
3 simptome prin care îţi dai seama că experimentezi o urgenţă stomatologică

Tratamentul diferă de la o urgență stomatologică la alta și este stabilit de medic în urma unei examinări și a unor radiografii dentare, acolo unde este cazul. În continuare, vor fi prezentate 3 semne care pot indica existența unei urgențe stomatologice și care necesită efectuarea unei programări la o clinică stomatologică din apropiere:

1. Durere insuportabilă de dinți

Durerea de dinți nu este întotdeauna clasificată ca urgență stomatologică, ci doar atunci când persistă, devine insuportabilă și pare să se extindă de-a lungul maxilarului. Durerile dentare nu trebuie ignorate, pentru că de cele mai multe ori semnalează existența unei probleme serioase, cum ar fi o carie profundă.

Durerile severe de la nivelul dinților sunt un motiv întemeiat pentru a face o programare urgentă la medicul stomatolog, care este capabil să ofere îngrijiri și tratamente potrivite pentru a calma durerea, dar mai ales pentru a trata cauza acesteia;

2. Sângerare gingivală

Uneori, gingiile pot sângera după un periaj agresiv sau după folosirea necorespunzătoare a aței dentare. Totuși, sângerarea excesivă devine un motiv de îngrijorare atunci când nu se oprește și este necontrolată. Acest simptom poate să indice apariția unei boli parodontale, astfel că necesită vizita la medic cât mai rapid. Pentru rezolvarea unei astfel de urgențe stomatologice în sector 6, clinica Plaza Dent vine în întâmpinarea pacienților cu tratamente dentare imediate;

3. Umflături la nivelul gingiei sau maxilarului

Un alt semn care indică o posibilă urgență stomatologică este umflarea gingiilor. Persoanele care observă umflături evidente la nivelul gingiilor sau maxilarului trebuie să meargă cât mai repede la stomatolog, deoarece există șanse să se confrunte cu o infecție și să aibă nevoie de îngrijiri medicale.

Umflarea gingiilor poate semnala existența unui abces dentar, care se află pe lista celor mai frecvente urgențe stomatologice. De regulă, abcesul este provocat de placa bacteriană, provoacă dificultăți în timpul masticației și un nivel ridicat de durere și disconfort. Pentru a evita apariția unui abces dentar, se impune adoptarea unei rutine corespunzătoare de îngrijire orală și vizita periodică la cabinetul stomatologic.

Metode de prevenție a urgențelor stomatologice

Pentru gestionarea unor astfel de simptome și pentru identificarea problemei și a tratamentului potrivit, pacienții se pot adresa clinicii stomatologice PlazaDent.ro, unde este acoperită o gamă variată de servicii, menite să redea sănătatea și strălucirea zâmbetului pacienților de toate vârstele.

Unele urgențe stomatologice nu pot fi evitate (fracturile dentare, spre exemplu), dar câteva dintre acestea pot fi prevenite prin respectarea recomandărilor primite de la medicul stomatolog, prin periajul dentar frecvent (cel puțin de două ori pe zi), folosirea corectă a aței dentare și a apei de gură. Tot din rutina de îngrijire face parte și schimbarea periuței, care trebuie să fie înlocuită periodic (la trei luni). Alimentația are și ea un rol important în îngrijirea orală, deoarece alimentele bogate în vitamine și calciu susțin sănătatea danturii.

La clinica stomatologică Plaza Dent, pacienții beneficiază de tratamente moderne, în funcție de problema dentară și gravitatea acesteia, iar folosirea unor echipamente de ultimă generație asigură un nivel minim de disconfort.