30 de băcăuani, de la parastas, direct la spital

Peste 30 de persoane din localitatea băcăuană Traian, printre care mulţi copii, au ajuns la spital, luni după-amiază, cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară, după ce ar fi mâncat la un parastas, o parte dintre ele fiind deja internate, fără a se cunoaşte, deocamdată, cauza.

07 mart. 2016, 16:25
30 de băcăuani, de la parastas, direct la spital

Potrivit primelor informaţii oferite de către reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Bacău, cele peste 30 de persoane, între care mulţi copii, care au ajuns la unitatea medicală, luni după-amiază, au acuzat o stare generală de rău, cu greaţă, vărsături şi dureri abdominale, după ce ar fi mâncat la un parastas în localitatea Traian.

În aceste condiţii, medicii suspectează o toxiinfecţie alimentară, urmând ca diagnosticul să fie stabilit în urma analizelor medicale de rigoare.

„Deocamdată, au fost internaţi patru copii şi trei adulţi cu simptomatologie de toxiinfecţie alimentară. Medicii fac evaluarea şi a celorlalţi bolnavi, în urma căreia se va stabili câţi vor fi spitalizaţi . Deocamdată, nu cunoaştem cauza care a provocat aceste probleme medicale”, a declarat, luni, pentru corespondentul News.ro purtătorul de cuvânt al SJU Bacău, Mirela Romaneţ.

La sesizarea conducerii spitalului, autorităţile sanitare şi cele sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor vor declanşa o anchetă epidemiologică pentru a stabili în ce condiţii s-au îmbolnăvit persoanele care au ajuns la unitatea medicală cu simptomatologie de toxiinfecţie alimentară.