30 de MESERII NOI în România. Iată ce face NAVIGATORUL de PACIENŢI. Nu este ceea ce ai crede

Noi meserii au fost introduse pe lista ocupaţiilor. Printre zecile de noi meserii se află cele de navigator de pacienți, tehnician perfuzionist sau supervizor servicii sociale.

06 apr. 2017, 14:34
30 de MESERII NOI în România. Iată ce face NAVIGATORUL de PACIENŢI. Nu este ceea ce ai crede

Pe lista meseriilor practicate în cadrul economiei naționale, clasificate legal, au mai apărut alte aproape 30 de noi ocupații. Cele mai multe sunt ale inginerilor în diferite domenii, precum securitate nucleară sau inginerie în centrale hidro şi termo electrice.

Citeşte şi Cel mai deprimant job din lume. Siguranţa a milioane de oameni depinde de aceşti angajaţi

Din toată această listă sunt câteva meserii care se fac remarcate, spre exemplu navigator de pacienţi. Cu alte cuvinte, o persoană specializată în acest domeniu va fi o interfaţă între medic şi pacient. Concret, acesta se va ocupa de modul în care pacienţii cu boli grave reacţionează în momentul în care li se pune un diagnostic dur.

Tehnicianul perfuzionist va exista şi el în mod oficial, chiar dacă până acum din punct de vedere legal nu era în spital. Concret, acesta se va ocupa de modul în care funcţionează aparatele prin care pacienţii primesc perfuzii.

Şi domeniul serviciilor sociale este din ce în ce mai vizibil. Din acest motiv, iată, că apare o nouă meserie, cea de supervizor în servicii sociale. Adică, o perosoană care gestionează serviciile sociale şi găseşte soluţiile cele mai bune pentru problemele apărute.

Noua listă completează nomenclatorul valabil din 2011 și poate fi citit AICI

Citeşte şi Meseriile rare cel mai bine plătite din România sunt controlor de trafic aerian, monitor de studii clinice sau somelier