32 de nave blocate pe Dunăre. Cod roşu de vânt, în Serbia

32 de nave sunt blocate pe Dunăre, în Caraş Severin, din cauza vântului puternic, după ce în Serbia a fost emis cod roşu. În Caraş Severin şi pe Valea Oltului a fost emis cod galben de vânt. Rafalele de vânt ating şi 90km/h.

03 dec. 2014, 07:15
32 de nave blocate pe Dunăre. Cod roşu de vânt, în Serbia

32 de nave sunt blocate pe Dunăre, din cauza codului roşu de vânt în Serbia. În Caraş Severin şi pe Valea Oltului a fost emis cod galben de vânt. Rafalele de vânt ating şi 90km/h.

Circulaţia convoaielor de nave fluviale în sectorul cuprins între kilometri 1040-1096 al Dunării a fost închisă în noaptea de marţi spre miercuri din cauza vântului puternic a cărui viteză depăşeşte 14 metri/secundă.

Directorul Căpităniei Zonale (CZ) Drobeta Turnu Severin, Mihai Ghiba, a declarat miercuri dimineaţa, pentru Agerpres, că respectivul sector fluvial se află sub jurisdicţia autorităţilor de navigaţie din republica Serbia care au emis un aviz de retragere a navelor în locurile stabilite pentru ancorare.

În portul Moldova Veche avem 11 convoaie care aşteaptă redeschiderea traficului fluvial. Acesta va fi reluat imediat ce vor fi ridicate restricţiile’, a precizat Ghiba.

Potrivit sursei citate, CZ Drobeta Turnu Severin monitorizează permanent zona Orşova-Moldova Veche (kilometrii 1029-1075) pentru a avertiza echipajele navelor aflate în tranzit pe Dunăre în cazul în care viteza vântului se va intensifica.