35 de civili ucişi de o rachetă trasă de rebeli la periferia Damascului, 29 de morţi în Ghouta

Cel puţin 35 de civili au fost ucişi marţi de o rachetă trasă asupra unei pieţe de la periferia estică a Damascului, potrivit unui bilanţ actualizat difuzat de agenţia oficială de presă SANA, preluată de AFP. Atacul, pus de televiziunea siriană de stat pe seama "grupărilor teroriste", s-a soldat şi cu zeci de răniţi.

20 mart. 2018, 19:28
35 de civili ucişi de o rachetă trasă de rebeli la periferia Damascului, 29 de morţi în Ghouta

Numărul victimelor este printre cele mai mari înregistrate în capitala siriană în ultimele luni, în urma tirurilor zilnice de obuze şi rachete ale rebelilor, ca represalii la atacurile regimului de la Damasc asupra fiefului lor din Ghouta de Est. Armata siriană, sprijinită de unele miliţii şi de Rusia, a început pe 18 februarie o ofensivă terestră susţinută de artilerie şi aviaţie asupra enclavei rebele.

Marţi, Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a afirmat că bombardamentele forţelor guvernamentale au ucis 29 de civili în oraşul Douma din Ghouta. De la începutul ofensivei, bilanţul acestor atacuri se ridică la peste 1450 de morţi, arată organizaţia neguvernamentală cu sediul la Londra. Tot potrivit OSDO, în aceeaşi perioadă tirurile rebelilor s-ai soldat cu moartea a peste 50 în Damasc.