350.000 de civili din regiunea Doneţk sunt îndemnaţi să evacueze zona, o ofensivă a forţelor ruse fiind iminentă

Şeful administraţiei militare regionale din Doneţk i-a îndemnat pe cei 350.000 de civili să evacueze regiunea în contextul unei iminente ofensive ruse.

06 iul. 2022, 10:16
350.000 de civili din regiunea Doneţk sunt îndemnaţi să evacueze zona, o ofensivă a forţelor ruse fiind iminentă

Apelul vine la o zi după ce preşedintele rus Vladimir Putin a declarat victorie prin ocuparea provinciei vecine Lugansk, din estul ţării. În prezent, există supoziţia că Rusia intenţionează să intensifice ofensiva din Doneţk. Astfel, autorităţile i-au îndemnat pe cei peste un sfert de milion de locuitori să evacueze regiunea.

Şeful administraţiei militare regionale Doneţk, Pavlo Kirilenko, a declarat că evacuarea celor 350.000 de oameni rămaşi în provincia Doneţk este necesară pentru a salva vieţi şi pentru a permite armatei ucrainene să apere mai bine oraşele de avansul rusesc, aparent iminent.

”Destinul întregii ţări va fi decis de regiunea Doneţk. Odată ce vor fi mai puţini oameni, ne vom putea concentra mai mult asupra inamicului nostru şi ne vom putea îndeplini principalele sarcini”, a afirmat Kirilenko, potrivit News.ro.

Un alt oraş din regiunea Doneţk a fost bombardat continuu în cursul zilei de marţi.

Primarul Vadim Liakh a declarat pe Facebook că ”obuzele masive” au lovit Slovianskul şi i-a îndemnat pe locuitori cu câteva ore mai devreme să evacueze, sfătuindu-i să se ducă în adăposturi.

Citeşte şi: Ultima ţară care se deschide pentru turism, după doi ani şi jumătate de pandemie. Impune însă o taxă zilnică de 200 de dolari, pentru fiecare vizitator străin


loading...