39 de refugiaţi, dintre care majoritatea copii, au murit după ce barca lor s-a scufundat în apele Turciei

39 de refugiați, printre care și numeroși copii, au murit, după ce barca în care se aflau s-a scufundat în apele teritoriale ale Turciei, informează Daily Mail. Imaginile șocante cu copiii aduși la mal de salvatori au facut înconjurul lumii, la fel ca anul trecut, atunci când imaginea cu un copil sirian care s-a înecat a sensibilizat o lume întreagă.

01 feb. 2016, 10:57
39 de refugiaţi, dintre care majoritatea copii, au murit după ce barca lor s-a scufundat în apele Turciei

La bordul navei care s-a scufundat în apele teritoriale turcești se aflau 120 de refugiați care încercau să ajungă pe insula Lesbos din Grecia, una dintre cele mai cunoscute rute ale migranților către Europa.

Chiar şi pe întuneric această rută nu ar fi fost periculoasă, dacă barca nu s-ar fi lovit de pietre şi n-ar fi început să intre apă în interiorul ei. Multi dintre cei care aveau veste de salvare au sărit în mare şi au reuşit astfel să se salveze, dar cei care s-au aflat mai jos de puntea bărcii au fost prinşi şi nu au mai putut înota. Astfel, trupurile celor care nu au supraviţuit s-au întors spre ţărm, în apropierea stațiunii Ayvacik.

Localnicii au fost îngroziţi când au observat venind spre mal trupurile de copii morţi.

„Localnicii s-au trezit în ţipetele migranţilor și imediat după a început operaţiunea de salvare. Mi-e teamă că numărul morţilor va creşte, scafandrii continuă căutarea”, a declarat primarul localităţii în apropierea căreia a avut loc tragedia.