4 greşeli pe care le fac femeile în relaţiile de cuplu

De multe ori relaţiile de cuplu au de suferit pentru că cei doi parteneri percep diferit elementele care compun o relaţie. Şi, pentru că se fac presupuneri greşite în legătură cu relaţiile de cuplu, uneori femeile iau decizii greşite sau au aşteptări greşite şi lucrurile se sfârşesc într-un mod nefericit.

02 mai 2019, 10:32
4 greşeli pe care le fac femeile în relaţiile de cuplu

Iată principalele 4 greşeli pe care femeile le fac în relaţiile de cuplu:

Femeile nu înţeleg de ce bărbaţilor nu le plac îmbrăţişările în relaţiile de cuplu

După sex, bărbaţii revin în faza pre-excitare în vreme ce femeile revin în faza de semi-excitare. Pentru bărbaţi este o închidere totală a sistemului. Tocmai de aceea tot ce-şi doresc bărbaţii după o partidă de amor este să se odihnească, spre deosebire de femei care îşi doresc conexiune, îmbrăţişări, discuţii sau mai mult sex. Femeile n-ar trebui să presupună că bărbaţii sunt insensibili şi că sunt mai înclinaţi spre sforăit decât spre alinturile de după. Probabil însă că ei sunt „terminaţi” după o partid intensă de iubire. Cel mai bine este ca femeia să se gândească la această stare ca la un compliment nerostit.

Deci bărbaţilor chiar le plac îmbrăţişările. Şi ei se tem că partenera i-ar putea percepe ca slabi şi vulnerabili. În plus, specialiştii în sex consideră că, multe dintre sugestiile bărbaţilor de sex ar trebui traduse drept necesitate de apropiere fizică pe care o îmbrăţişare o poate satisface.

Femeile nu înţeleg cum anxietăţile legate de performanţa sexuală, problemele cu respectul de sine şi problemele cu imaginea de sine pot afecta dorinţa sexuală şi relaţiile de cuplu

Bărbaţii se confruntă cu multe dintre problemele care le deranjează şi pe femei atunci când este vorba despre sex: sentimentul de ieşire din formă, lipsa de atractivitate, dorinţa de a nu fi văzut dezbrăcat. Spre exemplu, un bărbat poate fugi să se îmbrace imediat după sex şi nu-şi poate îmbrăţişa soţia dezbrăcat. Partenera nu-i înţelegea comportamentul până când a mărturisit singur că simţea că are penisul foarte mic după sex. În plus, când bărbaţii sunt stresaţi de problemele financiare sau legate de job, adesea se observă o scădere a dorinţei sexuale. Atât la bărbaţi, cât şi la femei o scădere a respectului de sine echivalează cu un libido scăzut.

Bărbaţii nu sunt roboţi. Sunt fiinţe umane cu aceleaşi griji precum femeile. În plus, la ei există şi presiunea suplimentară că trebuie să furnizeze sex de calitate femeilor. Femeile aşteaptă o mulţime de la bărbaţi azi, în materie de sex şi, de cele mai multe ori, acestea aşteaptă ca bărbaţii să le citească gândurile. Nu este de mirare că bărbaţii devin anxioşi, iar dorinţa lor merge în jos.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.