4 lucruri pe care ar trebui să le cureţi mai des. Obiectele de care trebuie să ai mai multă grijă, pentru a nu fi în pericol

Există o mulţime de lucruri pe care le foloseşti zilnic, dar poate nu le cureţi de praf niciodată. Dacă uiţi să fii atentă la detaliile din jurul tău, acest obicei ţi-ar putea pune sănătatea în pericol. Află care sunt obiectele de care trebuie să ai mai multă grijă!

10 iul. 2018, 09:53
4 lucruri pe care ar trebui să le cureţi mai des. Obiectele de care trebuie să ai mai multă grijă, pentru a nu fi în pericol

Periuţa de dinţi

Fiind utilizată zilnic, de cel puţin două ori, periuţa de dinţi acumulează o mulţime de bacterii din resturile alimentare depuse. De aceea, ea trebuie îngrijită corespunzător. Spală periuţa cu apă fierbinte şi puţină pastă de dinţi. Poţi folosi şi un burete curat pentru a curăţa întreaga suprafaţă, în special colţurile şi crăpăturile. În timpul nopţii, lasă periuţa de dinţi să se înmoaie într-un pahar cu apă de gură. Dimineaţa, clăteşte-o cu apă rece.

Peria de păr

Pentru un păr sănătos, asigură-te că îţi cureţi peria de păr măcar o dată pe săptămână. În afară de firele de păr care rămân prinse, trebuie să elimini celulele moarte care se depun în timp. Ai nevoie de 4 ceşti cu apă şi 4 linguri de şampon. Amestecă cele 2 ingrediente într-un recipient suficient de mare încât să încapă peria şi las-o să stea peste noapte. Dimineaţa, clăteşte-o cu apă din abundenţă.

Telefonul

Cum ne-am putea imagina viaţa fără telefonul mobil? Este unul dintre obiectele pe care le avem mereu prin preajmă, de aceea el este o sursă de bacterii şi viruşi. Pentru a preveni o infecţie, curăţă zilnic telefonul cu o cârpă din microfibră şi câteva picături de soluţie pe bază de alcool sau pentru curăţarea ferestrelor.

Lenjeria de pat

În mod ideal, lenjeria de pat trebuie schimbată o dată pe săptămână. Însă nu este de ajuns ca aceasta să fie spălată şi uscată. Trebuie să ai grijă cum o depozitezi pentru ca praful să nu se depună pe ţesătură. Pungile de plastic oferă cea mai bună protecţie.

Motivele pentru care este bine să mergi cu bicicleta la serviciu!