4 modalități care te ajută să elimini cărțile vechi din biblioteca ta

Orice iubitor de cărți are acasă o adevărată colecție de povești gata să-i conducă pe tărâmuri fermecate și timpuri îndepărtate. Dar, dacă biblioteca începe să devină neîncăpătoare, e timpul să fie eliminate cele mai prăfuite volume pentru a face loc celor noi.

26 ian. 2022, 12:59
4 modalități care te ajută să elimini cărțile vechi din biblioteca ta

Bibliofilii se încântă la gândul de a-și reînnoi colecția, însă cărțile vechi cu o valoare mică găsesc cu greu case noi în care să fie citite și apreciate.

Dacă te afli într-o astfel de situație, iată câteva modalități care să te ajute în acest sens:

1.Oferă-le familiei și prietenilor

Nu vei putea face acest lucru cu toate cărțile tale, deoarece oamenii au, în general, gusturi și interese diferite. Dar dacă ai o carte și crezi că unul dintre prietenii sau familia ta s-ar putea bucura de ea, de ce să nu o dai mai departe?

2.Donează-le

Dacă prietenii și familia nu sunt interesați de ceea ce citești, poți incerca să le donezi și să optezi pentru următoarele variante:

• Biblioteci – cu toții am folosit o bibliotecă pentru a citi o carte la un moment dat, de ce să nu dăm înapoi?
• Școli – dacă ai o mulțime de cărți pentru copii, oferă-le școlii locale.
• Casele de bătrâni – angajații căminelor de bătrâni caută mereu modalități de relaxare pentru cei vârstnici.

3.Vinde-le pe Facebook Marketplace

Ai putea să vinzi cărțile pe Facebook Marketplace. Majoritatea oamenilor vor avea un interes limitat de a ridica o singură carte sau două, așa că ia în considerare vânzarea cărților în grupuri de titluri similare. Cineva este mult mai probabil să plătească și să ridice un set de 15 sau 20 de cărți decât să facă o astfel de călătorie pentru doar una sau două volume. Când combini cărțile pentru postare fii atent să fie similare ca gen, stil sau nivel de lectură. De asemenea, această modalitate presupune să rămâi în contact cu presupușii cumpărători pentru a le oferi informațiile pe care aceștia le solicită, dar și să te deplasezi pentru a preda cărțile.

4. Apelează la un anticariat care are anunțuri de tipul „cumpărăm cărți vechi”

Anunțurile de tip „cumpărăm cărți vechi” sunt cele mai potrivite pentru o astfel de situație. Practic, apelezi la un anticariat cum este CumparCarti.ro pentru a-ți ridica volumele vechi. Specialiștii se deplasează gratuit la domiciliul tău în cel mai scurt timp posibil. Aceștia achiziționează săptămânal peste 10.000 de cărți din orice domeniu. Deci, nu trebuie să-ți faci griji din acest punct de vedere.

Experiența de peste 12 ani în cumpărarea de cărți determină ca plata și evaluarea cărților să se facă pe loc. Iar cu banii obținuți îți poți achiziționa carțile mult dorite. Tot ce trebuie să faci este să suni la numărul de telefon 0724.329.818 sau să te deplasezi tu la sediul anticariatului CumparCarti.ro. Acesta se află pe Strada Mașina de Pâine, nr.49-51, Sector 2, București.

Cărțile există de mii de ani, ele fiind un mijloc de circulare a informațiilor, de a spune povești și de a educa oamenii. În ciuda creșterii utilizării smartphone-urilor și a altor dispozitive digitale, cărțile vor fi întotdeauna folosite. De aceea, prin anunțurile de tip „cumpărăm cărți vechi” lași informațiile și poveștile să circule, iar oamenii să se bucure de ele. Însă, în același timp anunțurile de tipul „cumpărăm cărți vechi” contribuie și la protejarea mediului înconjurător.