4 morţi şi 329 de răniţi după trecerea devastatoare a taifunului Megi prin insula Taiwan

Taifunul Megi a provocat cel puțin 4 morți, 329 de răniți, 14.043 de sinistrați și numeroase pagube serviciilor și infrastructurii după trecerea sa devastatoare prin insula Taiwan, a informat miercuri Centrul de Răspuns al Urgențelor citat de EFE.

28 sept. 2016, 05:34
4 morţi şi 329 de răniţi după trecerea devastatoare a taifunului Megi prin insula Taiwan

Taifunul Megi a întrerupt furnizarea curentului electric la peste 3,12 milioane de abonați și a paralizat complet traficul cu anularea a 426 de zboruri, 122 de transporturi maritime și pe numeroase linii feroviare, a precizat Centrul.

Vântul a dărâmat statuia uriașă reprezentând un leu de mare, construcții metalice și reclame instalate pe clădiri; a doborât numeroși copaci și a răsturnat mașini, motociclete, autobuze și un autocar cu turiști japonezi provocând numeroși răniți.

Apele râurilor au ieșit din matcă provocând alunecări de teren, mai ales în zonele de munte unde ploile au totalizat 1.300 de litri pe metrul în nord-estul insulei și peste 1.000 de litri în alte zone.

Alunecările de pietre și pământ au blocat traficul pe numeroase șosele, inclusiv cea principală care șerpuiește de-a lungul coastei de est a insulei, potrivit Centrului de Răspuns al Urgențelor.

După ce a pierdut din forță, uraganul se îndreaptă acum spre China cu vânturi de peste 144 de kilometri pe oră și rafale de vânt de până la 180 de kilometri pe oră, potrivit Serviciului Central de Meteorologie.

Miercuri, întreaga insulă s-a trezit sub efectele devastatoare ale uraganului și majoritatea orașelor au anunțat închiderea clădirilor administrative și a școlilor, în timp ce Megi este așteptat să ajungă în China prin provincia Fujian.