4 noiembrie, zi nefastă pentru PSD. În 2015 premierul Victor Ponta a demisionat, azi Viorica Dăncilă a plecat din fruntea Guvernului

4 noiembrie pare o zi cu ghinion pentru PSD. În urmă cu patru ani, în data de 4 noiembrie, Victor Ponta, atunci premier din partea PSD, anunţa că demisionează din fruntea guvernului în contextul tragediei din Clubul Colectiv şi a protestului din Piaţa Victoriei, când numai în Bucureşti, circa 25.000 de oameni au ieşit în stradă şi i-au cerut demisia. Fix la patru ani diferenţă, un alt premier PSD pleacă din fruntea guvernului. 

04 nov. 2019, 12:52
4 noiembrie, zi nefastă pentru PSD. În 2015 premierul Victor Ponta a demisionat, azi Viorica Dăncilă a plecat din fruntea Guvernului

Plenul Parlamentului a votat luni învestirea Guvernului Orban. Executivul propus de premierul desemnat este compus din trei femei şi 13 bărbaţi. Prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan va fi vicepremier.

Viorica Dăncilă eliberează biroul de la Palatul Victoria înaintea votului de învestire a Guvernului Orban

Luni, la prânz, înaintea şedinţei de plen a Parlamentului, la Palatul Victoria a fost filmat un aghiotant al premierului care încărca într-o maşină un tablou şi o cutie de carton cu mai multe lucruri, despre care România TV susţine că ar fi ale premierului Viorica Dăncilă.

Scandal în partidul lui Victor Ponta înaintea votului pe învestirea Guvernului Orban. Mihai Tudose: Trebuie să votăm Guvernul. Victor Ponta: Nu putem să mai rămânem împreună

Lucrurile pentru Victor Ponta nu stau bine nici azi. După ce el a anunţat că nu susţine Guvernul Orban, mai mulţi deputaţi Pro Români au anunţat că vor fi în sală de plen şi vor vota pentru învestirea Executivului PNL. Deputatul Daniel Constantin susţine că el şi mai mulţi parlamentari ai Pro România vor vota învestirea Guvernului condus de Ludovic Orban fără a fi negociat „funcţii sau alte avantaje”, arătând că dacă ar fi votat în schimbul unor funcţii ar fi acceptat ofertele primite de la PSD.

„Ca membri fondatori, suntem Pro, pentru un guvern care să funcționeze”, a completat și Sorin Cîmpeanu.

Şase parlamentari de la Pro România sunt în plen la votul pentru învestirea Guvernului Orban, potrivit g4media.ro. Este vorba despre Sorin Cîmpeanu, Daniel Constantin, Emilia Meiroșu, Mircea Banias, Georgian Pop, Damian Florea.