Târgurile de Crăciun din Europa îşi deschid porţile. Vezi ofertele agenţiilor

Se apropie Sărbătorile de iarnă şi multe dintre târgurile de Crăciun din Europa îşi deschid porţile. Agenţiile de turism din România au epuizat aproape jumătate din oferta de pachete turistice disponibilă, înregistrând vânzări mai mari cu până la 25%.

21 nov. 2011, 08:28

Cea mai mare cerere se înregistrează pe destinaţia Austria, care este renumită pentru organizarea de evenimente de sărbători. Pachetul pentru această destinaţie include transportul cu avionul, taxe de aeroport şi 3 nopţi cazare cu mic dejun la hotel de trei stele. Preţurile incep de la 192 de euro de persoană.

Cei care aleg un hotel de patru stele vor plăti de la 284 de euro de persoană. „City Break-ul Viena este printre cele mai solicitate de turiştii care vor o escapadă aproape de România, la preţuri mici. De asemenea, pentru pieţele de Crăciun, turiştii aleg pachete speciale care costă chiar mai puţin cu 50 până la 100 de euro decât city-break-urile”, spune Virginia Lungu, reprezentant Prestige Tours.

Târguri de Crăciun sunt organizate în mai toată Europa, iar cererile au crescut simţitor. „Faţă de anul trecut, înregistrăm o creştere a vânzărilor pe city break-uri de 20-25% şi suntem la debutul sezonului, târgurile de sărbători abia încep să îşi deschidă porţile„, a spus Marius Berca, reprezentant Christian Tour.

Cereri sunt pentru aproape toate capitalele europene.

Cei care vor să meargă la târgul de iarnă din capitala Cehiei o pot face pentru un preţ de la 209 euro de persoană. Preţul include transportul cu autocar, 2 nopţi de cazare cu mic dejun în Budapesta la hotel de trei stele, 1 noapte de cazare cu mic dejun în Viena la hotel de trei stele, 2 nopţi cazare cu mic dejun în Praga la hotel de trei stele şi ghid însoţitor. „Acest pachet turistic este foarte avantajos pentru că permite şi vizitarea pieţelor de Crăciun din Budapesta şi Viena”, spune arată Marius Berca.

Există şi pachete speciale pentru vizitarea mai multor pieţe de shoping de sărbători. Agenţia Europa Travel oferă anul acesta turul pieţelor de Crăciun. Preţul începe de la 399 de euro de persoană şi include transport cu autocar, 9 nopţi cazare cu mic dejun la hoteluri de trei stele. Puteţi vizita Pieţele de Craciun din Viena, Salzburg, Munchen, Rothenburg, Nurenberg, Praga si Budapasta.