5.000 de jihadişti antrenaţi de Statul Islamic, în Europa. Şeful Europol: Este cel mai ridicat nivel de alertă teroristă

Aproximativ 5.000 de jihadişti antrenaţi de către Statul Islamic se află în Europa, a avertizat şeful Europol, potrivit Sky News. Acest a afirmat că Europa se confruntă cu cel mai ridicat nivel de alertă teroristă din ultimii zece ani şi a avertizat în legătură cu atentatele pe care ar putea să le comită teroriştii.

20 feb. 2016, 09:49
5.000 de jihadişti antrenaţi de Statul Islamic, în Europa. Şeful Europol: Este cel mai ridicat nivel de alertă teroristă

„Europa se confruntă cu cel mai ridicat nivel de alertă teroristă din ultimii zece ani”, avertizează britanicul Rob Wainwright, șeful poliției europene.

Instituția pe care o conduce are informații care indică faptul că între 3.000 și 5.000 de cetățeni europeni au aderat la gruparea teroristă Statul Islamic, care i-a pregătit în Orient pentru comiterea unor atentate și i-a trimis înapoi în Europa.

Potrivit Sky News, 700 de britanici au plecat în Siria şi Irak pentru a lupta alături de Statul Islamic, iar aproximativ jumătate dintre aceştia s-au întors în Marea Britanie.

”Ne putem aștepta ca Statul Islamic sau alte grupări religioase teroriste să comită noi atentate în Europa, scopul principal fiind pierderea unui număr cât mai important de vieți omenești în rândul civililor”, a precizat Wainwright într-un interviu pentru ziarul german Neue Osnabrücker Zeitung.

Şeful Europl susţine însă că nu există dovezi clare că teroriștii s-ar folosi de criza migranților pentru a pătrunde pe teritoriul Europei.