5.500 de câini sunt EUTANASIAŢI ZILNIC în America. Vezi gestul EXTRAORDINAR făcut de un ARTIST pentru ei VIDEO

Un pictor deranjat de faptul că 5.500 de câini sunt eutanasiaţi zilnic în America a început un proiect anevoios, într-o încercare disperată de a schimba legea. Astfel, el doreşte să picteze portretele câinilor omorâţi, dorind să deseneze cele 5.500 de patrupede care sunt ucise în fiecare zi. După doi ani, artistul a terminat deja 3.500 de tablouri, dorind chiar să deschidă un muzeu destinat celor mai buni prieteni ai oamenilor, omorâţi chiar de către aceştia.

09 sept. 2013, 05:37

Mark Barone, un artist din Louisville, Kentucky speră să facă o schimbare a legii privind eutanasierea câinilor găsiţi pe străzile americane. Astfel, după ce a descoperit că 5.500 de animale sunt ucise în fiecare zi prin eutanasiere, el a început să picteze portretele celor mai buni prieteni ai omului, potrivit Daily Mail.

Citeşte şi Oprescu: Voi propune ca referendumul privind eutanasierea câinilor vagabonzi să fie în 6 octombrie

În prezent, el pictează zece tablouri pe zi, având terminate 3.500 de imagini, urmând să deschidă un muzeu în momentul în care va termina numărul de picturi pe care şi l-a propus. Prin expresiile înduioşătoare ale necuvântătoarelor, el speră să atragă atenţia că ceea ce se întâmlă nu este corect.

Ideea i-a venit în momentul în care propriul său câine, Santina, a murit în urmă cu trei ani, la vârsta de 21 de ani. Ulterior, Marina Dervan, iubita lui i-a spus că ar fi o idee bună să adopte altul.

Citeşte şi FOTOGRAFII INEDITE: Traian Băsescu, înconjurat de maidanezi în curtea sa. Vezi cum se joacă cu ei

Mark nu a fost interesat. Nu era încă pregătit. Dar acest lucru nu m-a împiedicat pe mine să caut. Am intrat pe internet în căutare de câini, dar în loc de ei am găsit sute de statistici în care se arătau câte animale sunt ucise în adăposturile canine. Când i-am spus, nu a avut nicio reacţie. Două zile mai târziu mi-a spus:”Am o viziune clară a ceea ce vreau să fac pentru a rezolva această problemă„, a declarat femeie, explicând cum a pornit totul.