5 alimente care scad colesterolul şi păstrează inima sănătoasă

Una dintre principalele cauze ale unui colesterol mărit este alimentaţia. Aşadar, dacă vrei să nu ai parte de o valoare ridicată a colesterolului, trebuie să ai grijă la ce mănânci.

09 iun. 2016, 09:17
5 alimente care scad colesterolul şi păstrează inima sănătoasă

Iată câteva alimente care scad colesterolul rău şi previn bolile cardiovasculare, păstrând astfel inima sănătoasă.

Uleiul de măsline

Uleiul de măsline este unul dintre alimentele recomandate de către specialişti dacă vrei să scazi colesterolul. S-a demonstrate faptul că uleiul de măsline este o sursă important de antioxidanţi şi grăsimi monosaturate.

Nutriţioniştii spun că acest aliment ajută la scăderea colesterolului rău, dar nu afectează nivelul celui bun. În plus, aceştia vă recomandă să consumaţi una-două linguriţe pe zi de ulei de măsline. Astfel, nu numai că vă veţi rezolva problemele colesterolului, dar vă veţi păstra şi inima sănătoasă.

Fulgii de ovăz

Specialiştii în domeniu vă recomandă să mâncaţi la micul dejun fulgi de ovăz. S-au făcut studii care au arătat că dintre toate cerealele integrale, fulgii de ovăz sunt cea mai bună sursă de fibre solubile – reduc colesterolul diminuând abilitatea celulelor din sânge să rămână în interiorul pereţilor vaselor de sânge.

Află ce alte alimente au grijă de sănătatea inimii AICI