5 avantaje ale unui serviciu de gazduire VPS pentru afaceri

Fiecare afacere, indiferent de marimea ei, se straduieste sa castige o cota de piata, sa mareasca numarul de clienti si sa inregistreze o crestere generala.

15 iun. 2021, 10:49
5 avantaje ale unui serviciu de gazduire VPS pentru afaceri

Una dintre cele mai bune modalitati de atingere a acestor tinte este sa va asigurati ca ciclul de dezvoltare este rapid. Companiile care considera necesara prezenta online cauta sa-si dezvolte rapid website-ul, sa-l actualizeze frecvent si sa ramana in pas cu tendintele comertului online. Pentru dezvoltatorii web care intentioneaza sa inceapa rapid si eficient un proiect, nimic nu depaseste usurinta punerii in functiune si viteza Serverelor Virtuale Private (VPS). Un serviciu de gazduire VPS este instrumentul perfect daca echipa dvs. doreste sa inceapa un nou proiect, sa testeze rapid o idee sau noi tehnologii.

Pentru dezvoltatorii web care intentioneaza sa inceapa rapid si eficient un proiect, nimic nu depaseste usurinta punerii in functiune si viteza Serverelor Virtuale Private (VPS). Un serviciu de gazduire VPS este instrumentul perfect daca echipa dvs. doreste sa inceapa un nou proiect, sa testeze rapid o idee sau noi tehnologii.

Mai jos vom discuta despre cele cinci avantaje ale utilizarii unui serviciu de gazduire VPS pentru urmatorul dvs. proiect.

Ce este un VPS?
Un serviciu de gazduire VPS este o solutie de gazduire cu resurse garantate – procesor, memorie si spatiu de stocare. Este una dintre cele mai scalabile si accesibile solutii web disponibile pe piata in prezent fiind un pas intermediar intre gazduirea shared si serverele dedicate.

 

5 avantaje ale unui server VPS pentru afacerea dvs.

1. Activarea rapida a serverelor VPS

In multe situatii, serverele dedicate sunt construite personalizat, in mod manual, din componente individuale pe care le specifica un client. Acesta este un proces lent care necesita comunicarea cu managerul si echipa de livrare plus timpul necesar pentru a construi, testa  si configura serverul.

Unul dintre cele mai semnificative avantaje ale utilizarii unui serviciu de gazduire VPS este faptul ca serverele virtuale pot fi activate rapid, in cateva minute. De ce este important? Pentru ca veti avea oportunitatea de a incepe foarte repede munca la proiectele dvs.

Serverele virtuale  de astazi sunt extrem de flexibile si ofera numeroase optiuni / personalizari la cerere, cum ar fi:

Memorie (RAM)
Storage SSD
Nuclee CPU alocate
Sistem de operare la cerere
Gazduirea VPS este foarte usor de extins si de scalat, dupa cum este necesar.

2. Flexibile si foarte usor de upgradat
Una dintre cele mai frustrante parti ale unei afaceri este imposibilitatea de a tine pasul cu solicitarile clientilor.

In cazul serverelor dedicate un upgrade de procesor, memorie sau storage va implica downtime. In plus, un upgrade de storage va necesita reinstalarea sistemului de operare si reconfigurarea serverului ceea ce va mari downtime-ul.

Principala diferenta intre un server VPS si un server dedicat este faptul ca primul va permite sa mariti memoria, spatiul pe disc sau sa adaugati nuclee CPU aproape instantaneu, prin doar cateva click-uri. Ce inseamna asta? Pe masura ce traficul si afacerea dvs. cresc, puteti modifica rapid si usor specificatiile serverului dvs. pentru a tine pasul cu cresterea traficului.

3. Pret accesibil
Cele cinci avantaje majore ale utilizarii unui serviciu de gazduire VPS includ costul redus pentru lansarea proiectului.

Prin natura sa, un server VPS este mai ieftin decat un server dedicat din cauza componentelor hardware partajate si a lipsei de forta de munca necesara pentru a le pune in functiune. Aceste economii de costuri va sunt transmise, permitandu-va sa oferiti un cost mai mic clientilor dvs.

Daca doriti sa testati o noua tehnologie sau website-urile clientilor inainte de implementare, puteti utiliza cu usurinta un VPS fara a va face griji cu privire la costuri.Puteti alege sistemul de operare dorit si in cateva minute puteti fi online cu ajutorul unui server VPS in Romania. Veti putea incepe dezvoltarea aplicatiei dvs., incarcarea fisierelor si implementarea proiectului dvs. online.

Functionarea unei masini virtuale poate fi controlata din panoul de control dedicat, fara intarzieri datorita interactiunii cu un alt om, asamblarii hardware-ului sau instalarii de software.

Atunci cand trebuie sa fiti online cat mai repede posibil, cea mai rapida optiune este un VPS. Dar simplul acces rapid la mediul online nu este suficient; trebuie sa va asigurati ca munca dvs. este in siguranta iar timpul nu este irosit (ceea ce ne duce la urmatorul avantaj, backup-ul inclus).

4. Backup facil
Nimic nu poate fi mai daunator pentru afacerea dvs. online decat website-ul dvs. inaccesibil. Exista numeroase pericole online care pot efecta functionarea websitului dvs. – acestea includ malware de diferite tipuri, atacuri diversei, problemele hardware, erorile umane, etc. Orice intrerupere reprezinta o posibila pierdere a veniturilor si a reputatiei.

Un alt avantaj al unui server VPS oferit de un provider cu experienta precum HostX.ro este usurinta in realizarea copiilor de siguranta care vor asigura revenirea online a afacerii dvs. in cazul unui incident grav. Planificarea efectuarii copiilor de rezerva, pastrarea acestora si restaurarea sunt simple si rapide.

Copiile de rezerva sunt stocate pe servere la distanta, separate fizic de serverul dvs. virtual astfel incat   defectiunile hardware fizice nu   vor conduce la pierderi de date. Toate acestea sunt executate in mod automat, fara sa fie necesara interventia dvs.,  oferindu-va in acest mod  timpul necesar dezvoltarii proiectului dvs .

5. Caracteristici si module suplimentare
Componenta motrice a VPS-urilor este automatizarea din culise care le permite sa fie create, modificate si distruse cu usurinta. Acest mod de functionare inseamna ca puteti conecta cu usurinta servicii suplimentare la acestea.

Cu serverul dvs. VPS veti putea sa:

adaugati un load balancer in fata serverelor dvs.
configurati un firewall pentru masini unice sau multiple
mentineti controlul asupra adreselor IP publice
creati o retea privata care sa fie utilizata doar cu serverele dvs.
Pe masura ce sunt create functii noi acestea sunt usor adaugate si integrate in serverul dvs. virtual datorita automatizarii. Automatizarea este unul dintre cele mai importante beneficii ale unui serviciu gazduire VPS pentru proiecte web.

 

Inca nu sunteti decis daca sa profitati de  avantajele unui serviciu gazduire VPS pentru afacerea dvs.?
Costul redus si usurinta in utilizare sunt principalele avantaje pentru utilizatorii care doresc o prezenta online rapida. Automatizarea, caracteristicile si modulele suplimentare fac gazduirea VPS solutia completa de gazduire pentru IMM-urile aflate in dezvoltare in 2021.