5 greşeli care îţi îmbătrânesc pielea mâinilor

Dacă ai grijă de tenul și decolteul tău în fiecare zi, atunci cu siguranță vei întârzia apariția semnelor de îmbătrânire. Totuși nu uita că și mâinile tale îți dau de gol vârsta! Iată greșelile care îți îmbătrânesc pielea mâinilor.

29 oct. 2014, 09:15
5 greşeli care îţi îmbătrânesc pielea mâinilor

Nu le dai cu cremă zilnic

Dacă tenul este hidratat în fiecare zi, atunci mâinile tale de ce să nu primească același tratament? Pielea arată mult mai bine atunci când este hidratată și se menține tânără. Mai ales că mâinile sunt expuse la mai mulți factori externi decât fața. Ține în poșetă și o cremă mică de mâini, pe care să o folosești de câte ori îți simți pielea uscată.

Uiți de mănuși când este frig afară

Frigul este un inamic al pielii și o îmbătrânește. La final de toamnă, când temperaturile scad mult, și mai ales iarna, nu uita să porți mănuși. Ba chiar, înainte să le pui, te poți da și cu o cremă hidratantă.

Speli vasele cu mâinile goale

Știai că toate substanțele pe care le folosești pentru curățarea locuinței tale – nu doar a vaselor – conțin substanțe care fac rău pielii? Ei bine, este important să porți mănuși de fiecare dată când faci curat și folosești astfel de soluții și mai ales atunci când speli vasele!

Îți exfoliezi mâinile?

Atunci când se adună straturi de celule moarte pe pielea, aceasta capătă un aspect tern, neplăcut. Așa cum faci cu restul corpului, ar trebui să procedezi și cu mâinile tale: exfoliază-le o dată pe săptămână cu o cremă-scrub specială, apoi nu uita să le dai cu o loțiune hidratantă.

Nu folosești creme cu factor de protecție solară

Când mergi la mare nu-i așa că te dai cu cremă cu factor de protecție solară pe tot corpul, în afară de mâini? Chiar dacă le folosești ca să întinzi crema, asta nu înseamnă că și ele sunt protejate de efectele nocive ale razelor UVA și UVB. Dacă vrei ca și mâinile tale să arate la fel de tinere ca tenul, atunci ai grijă de ele în același fel!

SURSA: avantaje.ro