5 locuri din România pe care să le vizitezi în următoarea vacanţă

Datorită peisajului variat, România este cea mai bogată țară din punct de vedere biogeografic din Uniunea Europeană. Cu 12 vârfuri montane de peste 2500 m, dealuri acoperite cu păduri şi podgorii, plajele cu nisip de la ţărmul Mării Negre şi cea mai mare și mai bine conservată deltă din Europa, ţara noastră are câte ceva de oferit pentru fiecare pasionat de natură. De asemenea, diversitatea culturală este o bogăţie inestimabilă a României, datorită comunităţilor pe întreg teritoriul ţării ce păstrează vii tradiţiile, obiceiurile şi meşteşugurile populare.

23 apr. 2021, 13:14
5 locuri din România pe care să le vizitezi în următoarea vacanţă

Îți propunem să fii turist în România și îți prezentăm 5 locuri de poveste pe care merită să le adaugi în itinerariul viitoarei tale vacanțe. Nu uita să adaugi în bagaj haine adecvate și trusa de prim ajutor, foarte importantă în orice călătorie, după cum recomandă blogul LetsYoop.

Satul Măgura

Măgura este un sat de munte, aşezat la poalele masivului Piatra Craiului, în vecinătatea comunei Moeciu şi la 7 km de oraşul Zărneşti. Acest loc pitoresc este locuit de oameni harnici, mereu dornici să stea la poveşti cu turiştii. De la ei poţi afla istoria locului, legende şi sugestii de locuri aflate în vecinătate, pe care le poţi vizita. Satul Măgura îţi oferă o panoramă extraordinară asupra Munţilor Piatra Craiului şi Munţilor Bucegi şi este mărginit, la nord-est, de dealul mic, Vârful Prislopului, Vârful Gălbinarea şi Şaua Măgurii, un punct de belvedere din care poţi fotografia localităţile vecine, Zărneşti şi Moeciu.

În satul Măgura poţi ajunge foarte uşor cu maşina, însă recomandarea noastră este să îl străbaţi la pas, cu rucsacul în spinare şi bateria încărcată la aparatul de fotografiat.

 

Cascada Cailor

Cascada Cailor se află în apropiere de stațiunea turistică Borșa, în partea de Nord-Est a Munților Rodnei, judeţul Maramureş. Cascada este situată la altitudinea de 1300 m și se formează din apa care se adună din cauza topirii zăpezii și a ploilor, peste un abrupt calcaros numit „Podul Cailor”, de la circa 90 m. Astfel, Cascada Cailor este cea mai înaltă cascadă din România şi este cunoscută, printre montaniarzi drept locul locul unde caii n-au mai avut aripi, datorită legendei care dăinuie peste acest loc de secole întregi. Legenda vă invităm să o descoperiţi pe panoul aflat la poalele cascadei, unde puteţi ajunge din Staţiunea Borşa, urcând prin pădure un traseu montan, care durează o oră şi jumătate, sau cu telescaunul, la 20 de minute de mers pe jos din vârful pârtiei.

 

Cheile Nerei

Situat în sudul Munţilor Aninei, Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița este o arie protejată, foarte puţin vizitată de turişti, în care orice iubitor de natură ar trebui să ajungă măcar o dată. Distanţa pe care se întind Cheile Nerei este de aproximativ 22 km, în care râul Nera a creat un defileu îngust, spectaculos şi sălbatic, cu o înălţime maximă de 200 m. Peisajul de poveste este completat de lacuri, canioane, peșteri și cascade impresionante, care te invită să traversezi râul direct prin apă, pentru a le putea vizita.

Începând cu anul 2017, peste 4000 de hectare de păduri seculare de fag, din Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița, fac parte din Patrimoniul Mondial UNESCO.

 

Cetatea Sighişoara

Cu o istorie de peste 800 ani, în care a trecut prin războaie şi incendii, Cetatea Sighişoara a reuşit să rămână în picioare, pe o fundaţie formată din dragostea şi respectul pe care comunitatea multiculturală de saşi, români și maghiari şi le-a oferit în tot acest timp. Astăzi, poţi vizita celebrele turnuri care au aparţinut diferitelor bresle meşteşugăreşti: Turnul Fierarilor, Turnul Croitorilor, Turnul Măcelarilor, Turnul Cojocarilor, Turnul Frânghierilor şi Turnul Cositorarilor, dar şi Muzeul Municipal de Istorie şi Artă Feudală Sighişoara sau Casa Vlad Dracul, unde se presupune că a locuit Vlad Ţepeş.

Sighişoara este considerată cea mai mare şi mai bine păstrată cetate medievală locuită permanent, din Europa, fapt pentru care a fost inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO, începând cu anul 1999.

 

Libearty – Sanctuarul de Urşi din Zărneşti

Libearty este cel mai mare sanctuar de urşi bruni din lume şi găzduieşte peste 100 de urşi de toate vârstele, salvaţi din captivitate. Acesta dispune de 69 de hectare de pădure de stejar, cu piscine în care urșii pot să se bălăcească şi cabinet veterinar unde pot primi îngrijirea medicală necesară. Sanctuarul se află la 25 km de Braşov şi 9 km de Zărneşti, iar pentru a ajunge la el poţi folosi maşina personală, taxiul sau poţi face o plimbare, de aproximativ o oră, din Gara Tohanu Vechi.

Avem o ţară foarte frumoasă, cu o mulţime de locuri minunate, care merită vizitate. În următoarea ta vacanţă, adăugă pe listă, cel puțin unul dintre locurile prezentate în articol şi nu uita să împărtăşeşti fotografii şi impresii cu prietenii tăi.