5 locuri misterioase din Romania

Când auzim de peşteri, de munţi, de locuri unde se întâmplă lucruri ciudate, imaginaţia începe să funcţioneze şi atunci ne închipuim tot felul de poveşti şi de lucruri. Şi multe s-ar putea să fie adevărate… Ştiaţi că România are un număr destul de mare de locuri misterioase şi care pun semne de întrebare chiar şi cercetătorilor? Altele sunt numai alimentate de legende cutremurătoare. Dar gândul „dacă acolo e ceva din afară lumii noastre” persistă.

31 ian. 2015, 11:53
5 locuri misterioase din Romania

1. Peştera Polovragi

Aţi ajuns acolo vreodată la această peştera din judeţul Gorj? Aţi ştiut care este povestea legată de Polovragi? Această peştera este legată de zeul Zamolxis al dacilor. Se spune că el avea o putere foarte mare şi putea să îşi schimbe înfăţişarea din tânăr în bătrân după voie. Se aminteşte în diferite scrieri cum că dacii puteau vindecă bolile vremurilor cu o piatră numită „polovraga„, dispărută acuma. Speologii au găsit acolo urme de picioare vechi de aprox. 2.000 ani. În plus, se auzea că peştera Polovragi ar găzdui o comoară nemaivăzută, dar care este protejată de blestemul lui Zamolxis, mărturie stand diverse întâmplări ale localnicilor, care cu timpul înnebuneau.

2. Şinca Veche

Şinca Veche este o peştera micuţa pe care o puteţi găsi făcând stânga după indicator din drumul de Braşov-Sibiu. Poveştile ce au legătură cu acest loc sunt foarte interesante şi stârnesc curiozitatea oricărui trecător. Aparent ea datează de pe vremea dacilor, deşi unii specialişti susţin că ar fi mult mai veche, de aprox. 7.000 ani. Dovadă sau nu a primelor manifestări ale creştinismului, aici se găsesc şi desene care nu au legătură cu această religie. Aici s-au văzut sfere luminoase, s-au auzit cântece ce păreau bisericeşti într-o limba necunoscută, cântate de coruri parcă nelumesti. De asemenea, este un loc ce are o energie ciudată, care te linişteşte fără să îţi dai seama cum.

Citeşte mai mult pe efemeride.ro.