5 lucruri pe care nu le știai despre RuneScape, jocul care a cucerit o lume întreagă

RuneScape este un joc multiplayer (MMOPRG) care se joacă online. Jucătorii explorează o lume vie, în continuă schimbare și evoluție, unde îi așteaptă o mulțime de provocări și misiuni în urma cărora își îmbunătățesc abilitățile deja deținute, dar dobândesc și unele noi. 

05 oct. 2022, 09:29
5 lucruri pe care nu le știai despre RuneScape, jocul care a cucerit o lume întreagă

Dacă și tu ești fan al celebrului joc RuneScape, atunci vei fi surprins sa afli următoarele lucruri despre celebrul joc. Puțini sunt cei care le cunosc!

1. RuneScape, un joc demn de Cartea Recordurilor

Jocul RuneScape a intrat în Cartea Recordurilor, cu titlul de cel mai mare MMORPG gratuit din lume.  MMORPG vine de la “massively multiplayer online role-playing games” care înseamnă jocuri de rol online multiplayer în masă.

Jocul dezvoltat de Jagex Games Studio din Marea Britanie este disponibil în peste 150 de țări și are peste 200 de milioane de conturi, din care aproximativ 10 milioane de conturi sunt active.

Mai mult, jocul deține și recordul mondial Guinness pentru cel mai actualizat joc, având parte de noi actualizări aproape săptămânal.

2. Totul a început într-un dormitor 

Dacă marile afaceri au început într-un garaj, RuneScape a început într-un dormitor. Dacă acum Jagex Games Studio are peste 500 de angajați, bazele au fost puse de doi frați. Andrew si Paul Gower au creat jocul ca un hobby în timp ce se aflau la facultate. După terminarea facultății, cei doi s-au apucat să dezvolte jocul în casa părinților. Deoarece au avut puțin timp la dispoziție (având nevoie și de un job pentru a se putea întreține), dar și puțini bani de investit, cei doi și-au rugat prietenii să acționeze ca testeri de joc și graficieni, dar și la familie pentru a-i ajuta să înregistreze efectele sonore pentru joc. Au petrecut astfel, ore în șir în bucătăria mamei lor pentru a imita sunetul pescuitului și pentru a înregistra sunetul baconului prăjit.

3. RuneScape are pinguini care au un plan malefic  

Când jocul a fost lansat pentru prima dată, una dintre misiunile inițiale ale jucătorilor era să meargă la o fermă pentru a tunde oile. Pentru a da un motiv pentru care fermierul nu putea face acest lucru singur, au creat personajul înspăimântător denumit  „The Thing”. Deși la început dezvoltatorii nu știau încă ce este acest personaj, câțiva ani mai târziu „The Thing” a luat forma unor pinguini îmbrăcați în oi. Pinguinii aveau planul malefic de a prelua Gielinor, lumea în care se desfășoară jocul.

4. Jucătorii RuneScape foloseau obsesiv expresia „LOL”

Cu mult timp înainte de lansarea platformelor de socializare Facebook si Twitter, sute de mii de jucători se conectau pe RuneScape pentru a discuta cu prietenii lor virtuali și nu numai.

Într-o analiză recentă a chat-ului s-a arătat ca cel mai popular cuvânt rostit a fost LOL (care înseamnă „laugh out loud” – râs în hohote). „LOL” era folosit de 6.048.000 de ori pe săptămână.

5. „Varză”, cel mai urât cuvânt de pe chat

Că tot vorbeam despre chat, în loc să înlocuiască cuvintele jignitoare cu steluțe, filtrul de chat a transformat inițial orice limbaj jignitor în cuvântul „varză (cabbage, în engleză)” în mod automat. Iar asta deoarece frații Gower urau atât de mult varza încât au considerat că era la fel de rea ca înjurăturile.

Cumpără aur RuneScape la prețuri mici

Principala monedă folosită în tranzacțiile din joc este aurul. Astfel, Aurul RS FSW (RuneScape Fresh Start Worlds Gold) este cea mai dorită marfă de către jucători, deoarece îi ajută să achiziționeze obiecte utile în timpul jocului. Din fericire există site-uri de unde poți cumpăra monede de aur Runescape FSW.

RS3 GP este adesea folosit în schimburile între jucători sau în sistemul Grand Exchange pentru a vinde sau cumpăra rapid obiecte RS FSW. Unii jucători preferă chiar să folosească Grand Exchange pentru a schimba obiecte și a obține aur ieftin.