5 metode pentru a preveni căldura excesivă din bucătărie pe timp de vară

Gătitul și spălatul vaselor pe timp de vară, în special în zilele exagerat de călduroase, potgenera și mai multă căldură. Iată ce poți face pentru a preveni ca temperaturile din termometru să urce mult peste limita normală.

15 aug. 2017, 08:15
5 metode pentru a preveni căldura excesivă din bucătărie pe timp de vară

1. Preparate reci, cele mai indicate

Pregătește tot felul de salate, supe creme reci, consumă alimente care nu necesită să fie încălzite și bucură-te de aroma fructelor și legumelor proaspete. În plus, organismul tău îți va mulțumi pentru oportunitatea de a elimina toxinele.

2. Folosește cât mai puțină apă

Dacă totuși vrei să gătești rapid ceva, însă nu vrei ca bucătăria să se încălzească prea tare, unul dintre secrete este să adaugi apă cât să acopere legumele, ci nu mai multă.

3. Acoperă vasul de gătit

Acoperă vasul în care gătești cu un capac de fiecare dată când gătești. În acest fel, și timpul de preparare al mâncării se va micșora. 

4. Răcește mâncarea la temperatura camerei

După ce ai gătit, lasă mâncarea să se răcească cel puțin o oră la temperatura camerei înainte de a o pune în frigider. Frigiderul degajă căldură și în acest fel nu va fi nevoit să consume prea multă energie. De asemenea, din același motiv este indicat să eviți, pe cât posibil, deschiderea ușilor frigiderului prea des.

5. Cele mai bune ore

Gătitul sau orice alte activităti care generează căldură este indicat să le planifici pentru ultima parte a zilei, seara, când este mai răcoare sau dimineața. Deschide larg ferestrele, și dacă totuși este prea cald, poți amplasa un ventilator în bucătărie.

Sfaturi în bucătărie – cum găteşti uşor şi corect