5 mituri şi prejudecăţi despre ţânţari

Când vine vara, un singur lucru te descurajează: nesuferiţii ţânţari. Iată câteva mituri şi prejudecăţi despre ţanţari lămurite de dr. Janet McAllister, cercetător la Centrul pentru Prevenirea bolilor din Statele Unite.

01 aug. 2016, 20:05
5 mituri şi prejudecăţi despre ţânţari

1. Toti tantarii sunt la fel
Multi oameni spun ca diferenta dintre un tantar sau altul este aceeasi dintre o pisica de casa si una maidaneza. In realitate, insa, tantarii sunt foarte diferiti, iar comparatia ar putea fi ca cea dintre o pisica si un leu. Unii dintre ei sunt foarte „pretentiosi” la mancare, spune dr. Janet McAllister. Tantarii au comportament in functie de regiunea in care se afla si poarta boli diferite, in functie de specificul zonei. Singurul lucru in comun, indiferent de specia de tantari, este ca doar femelele inteapa oamenii.
2. Toti tantarii sunt purtatori de boli
Sunt peste 3.000 de specii de tantari in intreaga lume, insa numai cateva sute sunt importante din punct de vedere medical. Si asta pentru ca majoritatea prefera amfibienii si reptilele si doar cateva sute inteapa oamenii. Doar anumite specii sunt purtatoare de virusul encefalitei sau virusul West Nile, cele mai mari amenintari ale sanatatii publice.
Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.