5 MOTIVE pentru care purtarea unui APARAT DENTAR este în TREND

Într-o eră în care suntem asaltați de imagini glamour, iar modelele tinerilor sunt artiști sau sportivi cu corp și zâmbet perfect, foarte mulți dintre ei încă ezită să apeleze la un specialist ortodont pentru a-și rezolva problemele dentare, în special cele legate de îndreptarea dinților.

27 aug. 2015, 06:00

Teama de reacțiile colegilor sau a prietenilor nu trebuie să stea în calea unei decizii care poate ajuta un adolescent sau un tânăr să aibă un viitor mai bun, doar printr-o atenție acordată acestei probleme. Ceea ce mulți tineri nu conștientizează pe termen lung este că un zâmbet perfect poate schimba mult în bine viața lor, atât în plan personal, cât și profesional. În plus trendurile recente au transformat aparatul dentar într-un accesoriu cool ales din ce în ce mai multe vedete precum Emma Watson, Beyoncé Knowles sau Justin Bieber.

Medicul specialist ortodont Mihaela Dan a precizat, pentru RomaniaTV.net, motivele pentru care a purta aparat dentar nu reprezintă o povară, ci un mod de a-ți schimba viața.

1. Reușita profesională

„Prima impresie contează: un zâmbet frumos îți oferă șanse mai bune în viața profesională. Începând cu primul examen oral până la primul interviu, cât și pe parcursul întregii activități profesionale, un zâmbet încrezător poate face o mare diferență. Oricine își dorește să aibă în prejmă oameni carismatici, așa că un zâmbet de nota zece poate fi un deschizător de drumuri”, spune medicul specialist Mihaela Dan.

2. Succesul în viața socială

Transformarea zâmbetului într-unul fermecător crește încrederea în sine, schimbă percepția individuală și a celor din jur despre propria persoană, ceea ce duce în mod natural la îmbogățirea experiențelor sociale. O persoană mulțumită de imaginea sa va zâmbi mult mai des, va fi mai expresivă și se va simți mult mai bine în relațiile sociale. Poți fi în centrul atenției, poți lega noi prietenii, poți fi considerat liderul informal al grupului tău de prieteni.

3. Scăderea riscului de apariție a problemelor dentare

Înghesuirile dentare fac igienizarea dinților foarte dificilă, ceea ce conduce la acumularea tartrului, apariția cariilor, necrozelor și gangrenelor dentare, care sunt urmate uneori de extracția dentară și de tratamente stomatologice mult mai complexe, explică doctorul Mihaela Dan, precizând că „dincolo de avantajele în plan social, datorate unei imagini îmbunătățite, sănătatea dentară este importantă, de la problemele dentare putând evolua diverse alte afecțiuni: cardiace, musculare sau de altă natură”.

4. Scăderea riscului de apariție a parodontopatiei

Mușcătura anormală determină uzarea dinților, exercitarea unor forțe prea mari asupra unor dinți, în timp ce alți dinți nu se ating (nu sunt folosiți în masticație), ceea ce provoacă retracții gingivale, scăderea implantării dinților, mișcarea si chiar căderea dinților.

5. Purtarea aparatului dentar a devenit uzuală

Apariția aparatelor ortodontice de ceramică, safir, linguale (pe interiorul dinților) a făcut ca purtarea acestora să fie aproape insesizabilă pentru cei din jur, aspect apreciat de numărul crescând de pacienți adulți, în timp ce pentru adolescenți aparatul dentar a devenit chiar un trend. „Dacă în urmă cu câțiva ani, adolescenții se simțeau ciudat purtând un aparat dentar, acum acest lucru, care le asigură și o sănătate mai bună, a devenit o modă. Sunt copii, tineri și chiar adulți care își schimbă periodic elasticele aparatului dentar, asortându-le cromatic la diferite ținute, la sezon sau eveniment speciale”, mărturisește Mihaela Dan.

Citeşte şi Tot ce trebuie să ştii despre APARATUL DENTAR. Când trebuie folosit şi care sunt regulile de igienă orală