5 obiceiuri enervante ale copiilor şi cum să le schimbi

Rutina este cuvântul-cheie în primii ani de viaţă ai copilului. Însă, cum spun bunicii noştri, orice învăţ are şi dezvăţ. Dacă s-a întâmplat ca micuţul tău să se obişnuiască cu vreuna din situaţiile de mai jos, iată câteva sfaturi oferite de specialişti pentru a schimba lucrurile.

13 oct. 2016, 20:24
5 obiceiuri enervante ale copiilor şi cum să le schimbi

1. Nu vrea sa mearga la culcare
Una dintre cele mai mari „batalii” dintre parinte si copil este mersul la culcare. Copiii vor sa se joace, iar parintii vor sa mai aiba si ei cateva clipe pentru ei insisi inainte de a merge la somn. Iar aici apare conflictul de nevoi. Oricat de greu poate parea, repetitia este mama invataturii. Trebuie creata o noua rutina de somn astfel incat si o tabara, si cealalta sa fie multumita.
Daca ai un copil care se da jos din pat si vine dupa tine, imediat ce l-ai dus la somn, daca ai un copil care plange sa stai cu el in camera pana cand adoarme (si de cele mai multe ori adormi si tu langa el), daca ai un copil care cere tot timpul de mancare inainte de a merge la somn, doar-doar amana momentul, tot ce trebuie sa faci este sa-i explicit ca la finalul unei zile trebuie sa mearga in patul lui, pentru a dormi linistit, singur, pana a doua zi.
Citeste aici 8 pasi sa adormi un copil care nu vrea sa mearga la culcare
Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.