5 probleme dentare tratate cu faţetele dentare

Cererea de tratamente de estetica continua sa creasca, fatetele dentare fiind pe primul loc in preferintele celor care isi doresc un zambet frumos, dar si sanatos, avand in vedere ca fatetele dentare pot trata probleme diverse.

09 mai 2017, 12:50
5 probleme dentare tratate cu faţetele dentare

Faţetele dentare pot fi plasate cu usurinta fara a indeparta smaltul dintilor naturali si pot deveni un tratament rapid si eficient pentru cateva dintre cele mai frecvente probleme dentare, in doar cateva zile.

Decolorarea permanenta a dintilor

In timp ce tratamentele pentru albirea dintilor reprezinta o solutie foarte eficienta pentru reducerea aspectului petelor exterioare cauzate de consumul de cafea, fumat sau consumul anumitor alimente, este posibil ca acestea sa nu atinga intotdeauna rezultatele dorite pentru cei cu decolorarea permanenta a dintilor.

„Fatetele dentare sunt solutia optima pentru cei care doresc sa rezolve problemele permanente de decolorare a dintilor din cauza geneticii, substantelor chimice sau medicamentelor luate in timpul copilariei. Ele pot masca orice pete de pe dinti, care apar instantaneu mai luminosi si mai albi dupa tratament”, spune specialistul.

Dinti neuniformi

Dintii pot deveni neuniformi in timp, prin macinare excesiva si uzura generala, in timp ce, de asemenea, nu este neobisnuit ca unul sau mai multi dinti sa creasca la o lungime mai mica decat altii.

„Daca dintii neuniformi va creeaza un disconfort si va impiedica sa zambiti, fatetele pot remedia imediat problema. Tratamentul poate modifica aspectul unor dinti mai scurti, astfel incat sa fie aliniati cuceilalti dinti”, explica dr. Remus Stratulat.

Dinti nealiniati

In timp ce tratamentul ortodontic sub forma de aparat dentar este preferat pentru dintii aliniati gresit, fatetele dentarereprezinta solutia perfecta si rapida pentru un zambet asezat. Astfel, sunt obtinute rezultatele dorite, drept pentru carefatetelesunt numite tratament ortodontic instant. Acestea ofera rezultate imediate pentru aceia care au scopul de a corecta forma anumitor dinti decat de a o indrepta, insa nu inlocuiesc tratamentul ortodontic.

Dinti crapati sau ciobiti

Dinti ciobitisau crapati sunt probabil cele mai frecvente probleme pe care le prezinta pacientii care isi doresc fatete dentare. Astfel de probleme sunt atat de usor de suportat, iar vizibilitatea lor poate afecta cu siguranta zambetul unei persoane. In timp ce coroanele vor fi necesare in mod obisnuit in cazul unui dinte rupt sau grav deteriorat, fatetele sunt osolutie potrivita pentru fisuri minore, restabilind instantaneu aspectul natural al dintilor afectati.

Probleme cu spatiile dintre dinti

In cazul in care dintii s-au format prea apropiati sau chiar prea indepartati, se poate constata cu sine ca distantele neregulate diminueaza aspectul zambetului. Fatetele pot rezolva instantaneu aspectul distantei neregulate dintre dinti, oferind o forma uniforma si o simetrie. Acestea sunt aplicate pe partea frontala a dintilor pentru a crea aspectul unei distante corecte.

„Problemele estetice sunt incredibil de comune, dar daca acestea va afecteaza increderea si va fac sa nu zambiti, este important sa stiti ca sunt disponibile numeroase optiuni pentru a remedia orice problema. Fatetele dentare sunt cele mai rapide tratamente dentare disponibile si pot oferi solutia instantanee pentru problemele dentare, ajutand la sanatatea orala si la recapatarea increderii in sine”, completeaza specialistul.

Fatetele dentare din ceramica presata

Acest tip de fatete dentare sunt foarte subtiri,fiind eficiente pentru schimbarea formei sau alinierea anumitor dinti, refacerea dintiilor sparti, ciobiti, crapati sau cariati, obtinerea nuanteidorite.

„Fatetele dentare din ceramica sunt mai puternice si mai durabile in comparatie cu alte tipuri de fatete dentare. In cadrul primei programari, se va realiza un model de studiu pe baza caruia vor fi proiectate fatete provizorii. Veti avea ocazia sa vedeti cum ar arata dantura dupa aplicarea fatetelor dentare si veti decide aspectul final, intreg procesul durand foarte putin, maxim 10 zile”, spune dr. Remus Stratulat.