5 secrete despre telefonul tău pe care nu ți le-a spus nimeni

Smartphone-urile rămân în continuare cele mai populare gadget-uri. Cu ajutorul lor suntem conectați cu ceilalți, navigăm pe internet, citim știrile sau ne jucăm ultimele jocuri. Și nu doar asta.

05 feb. 2021, 12:27
5 secrete despre telefonul tău pe care nu ți le-a spus nimeni

5 secrete despre telefonul tău. Odată cu evoluția tehnologiei, telefonul mobil a devenit un mic asistent al fiecăruia, care trimite e-mail-uri sau ne aduce aminte de o întâlnire. Totuși, este aproape imposibil să profităm de toate avantajele pe care un smartphone ni le oferă. Am cules câteva secrete despre smartphone-uri pe care s-ar putea să nu le cunoști, dar care te vor surprinde cu siguranță.

Telefoanele au coduri secrete

Producătorii de telefoane mobile își doresc să se asigure că device-urile lor satisfac standardele setate de clienți. De aceea au apărut unele coduri secrete, care îndeplinesc anumite funcţii, astfel încât testarea calității să nu necesite mult timp. Blogul Zoom ne spune că cel mai cunoscut cod secret este cel pentru aflarea IMEI-ului (*#06#). În plus, poți afla codul de produs al unui telefon Samsung tastând (*#*#1472365#*#*).

5 secrete despre telefonul tău. Găsești lista completă a codurilor secrete pentru telefoanele cu Android și iOS în blogul menționat anterior.

Funcţia Audio Timer

Această caracteristică, accesibilă doar telefoanelor cu sistem de operare iOS, este excelentă pentru persoanele cărora le plac audiobook-urile sau ascultă muzică înainte de a adormi. Poți seta cronometrul să oprească sunetul accesând funcția „Timer”, apoi alege după cât timp vrei să se activeze comanda, apasă pe butonul „When Timer Ends” şi, ulterior, pe „Stop Playing”. În final pornește cronometrul, iar când temporizatorul va ajunge la final, orice sunet pe care îl redă smartphone-ul se va opri.

Poți face fotografii în timp ce filmezi

La ambele sisteme de operare, Android şi iOS, nu trebuie să oprești înregistrarea videoclipurilor dacă vrei să faci o fotografie. Trebuie doar să atingi iconiţa camerei care apare pe ecran lângă butonul declanşator.

Poți face măsurători

Se pare că, în secolul 21, nu mai ai nevoie de o ruletă pentru a măsura lungimea, înălțimea sau lățimea unui obiect. Poți face acest lucru cu ajutorul smartphone-ului tău. Există o mulţime de aplicaţii pentru măsurat distanțe pe care le poţi descărca din Google Play sau App Store, iar folosirea lor nu este așa de grea cum ar părea. Poți măsura distanța dintre două puncte definite sau cea de la telefonul tău până la un obiect anume. Totul cu un click pe ecran.

Zoom pe ecranul telefonului

Această caracteristică este cu adevărat benefică pentru utilizatorii care se confruntă cu probleme de vedere. Pe un telefon Android accesează Settings>Accessibility și apasă pe Magnification. Acum vei putea mări mări orice parte a afișajului atingând ecranul de trei ori cu un singur deget. Pe un telefon iOS, poți accesa funcția de zoom pe ecranul telefonului din Settings>Accessibility>Zoom.

 

Mai multe aplicații și setări pentru persoanele care au probleme cu vederea găsiți pe site-ul seniorliving.org.

Foto: Pexels.com

Apple a lansat iPhone 12. Totul despre cele patru noi modele de smartphone, de la preţuri la dotări