500 dintre turiştii Mareea cu sejururi în Grecia vor beneficia de transport de la altă agenţie

Aproximativ 500 dintre turiștii care aveau contractate sejururi cu avionul în Grecia, pe cursele charter comandate de Mareea la Christian Tour, cu date de călătorie în septembrie 2016, vor beneficia de biletele de avion fără a fi nevoiți să le re-achite însă turiștii urmează să-și asigure individual cazarea la destinație.

05 sept. 2016, 17:52
500 dintre turiştii Mareea cu sejururi în Grecia vor beneficia de transport de la altă agenţie

Christian Tour a decis să ofere biletele de avion comandate de agenția Mareea pe cursele sale charter, fără ca turiștii să fie nevoiți să le re-achite. Rămâne, însă, în seama turiștilor asigurarea serviciilor de cazare la destinație, servicii pe care Mareea nu le-a comandat de la touroperatorul Christian Tour„, se arată într-un comunicat al turoperatorului.

Potrivit datelor Christian Tour, există un total de 466 persoane pentru care au fost comandate bilete de avion pe cursele charter ale agenției cu plecare în luna septembrie, din partea Mareea Comtur SRL. Toți acești turiști vor putea călători spre/dinspre destinație, urmând să-și asigure cazarea individual, întrucât aceste servicii nu ne-au fost comandate. Sperăm ca fiecare turist să reușească să găsească o soluție optimă și să se bucure în continuare de vacanță”, spune Marius Pandel, CEO Christian Tour.

Conform ANAT, turoperatorul Mareea și-a anunțat sâmbătă dimineața incapacitatea de plată și a precizat că va cere deschiderea procedurii de insolvență. Pentru recuperarea sumelor datorate de Mareea, în cazul în care nu se accepta soluțiile compensatorii oferite de turoperatori și hotelieri, turiștii se pot adresa companiei care a eliberat polița de insolvență pentru aceasta, în valoare de 50.000 de dolari.