Scandal de pedofilie: Peste 5000 de instructori de la Cercetaşii Americani au molestat copii

Cercetaşii Americani sunt acuzaţi că au muşamalizat mii de cazuri de abuzuri sexuale comise împotriva minorilor.

31 oct. 2011, 10:16
Scandal de pedofilie: Peste 5000 de instructori de la Cercetaşii Americani au molestat copii

Societatea Boy Scouts of America – Cercetaşii Americani este în centrul unui scandal care ar putea lua amploare: o serie de documente în care se arată că un număr foarte de instructori au fost excluşi din organizaţie din cauza comportamentului nepotrivit faţă de copii ar putea fi date publicităţii, scrie The Indepenedent.

În dosare apar cazuri de abuz încă din 1920 şi sunt detalii despre mii de cazuri dovedite sau nu, făcute de instructori sau alţi voluntari. Ceea ce este mai grav, este faptul că aceste cazuri au fost muşamalizate şi mai mult, conducătorii cercetaşilor acopereau urmele violatorilor de copii.

Richard Turley, instructor la cercetaşi şi pedofil, a declarat că timp de mai mult de 20 de ani a abuzat de mai mult de 15 băieţi. Pe unul l-a răpit chiar cu un avion şi l-a violat de mai multe ori. Bărbatul spune că, dacă încă din 1975 superiorii săi ar fi raportat  la poliţie primul caz, nu ar fi continuat. Bărbatul a fost internat într-un spital de psihiatrie cu diagnosticul de comportament sexual deviant, iar după ce a fost eliberat, conducătorii cercetaşilor i-au permis să reînceapă lucrul printre copii.

Scandalul este comparat cu cel al cazurilor de pedofilie din biserica catolică. Şefii organizaţiei spun că au ţinut secrete dosarele ca să protejeze identitatea copiilor abuzaţi. În anii 70 a fost însă emisă o directă a cercetaşilor, în care se spunea că abuzurile împotriva copiilor nu vor fi raporate la poliţie, dar celor vinovaţi li se va cere să plece. Cercetaşii americani au pierdut un proces în urma căruia au trebui să plătească mai mult de 20 de milioane de dolari despăgubiri.

Reprezentanţii organizaţiei spun că din anii 70 până acum regulamentul a fost schimbat în permaneţă. Cei care vor să fie instructori sunt supuşi unui exament psihologic, iar la cursurile de formare sunt trimişi specialişti care ar trebui să detecteze pedofilii. De asemenea, nu mai este permis ca un adult şi un copil să fie singuri, iar cazurile de abuz trebuie imediat raporate poliţiei.