53 de localităţi rămân în continuare fără curent electric. 27 de bolnavi fără ajutor

53 de localităţi din ţară cu aproximativ 33.000 de consumatori rămân fără energie elctrică, la 27 de bolnavi ambulanţele încă nu pot ajunge, iar prognoza meteo arată alte ninsori în zilele următoare. Deasemenea, autorităţile solicită bani de la Guvern pentru deszăpezire.

10 feb. 2012, 12:50
53 de localităţi rămân în continuare fără curent electric. 27 de bolnavi fără ajutor

Potrivit ultimului bilanţ al Ministerului Administraţiilor şi Internelor la ora actuală, există încă localităţi fără curent şi urgenţe medicale la care ambulanţele nu pot ajunge din cauza nămeţilor.

„În momentul de faţă sunt 53 de localităţi fără curent electric, ceea ce înseamnă circa 33.000 de consumatori”, a spus secretarul de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor, Mihai Capră.

Cele 4.000 de cadre ale MAI acţionează la deszăpezire. O parte dintre aceştia încearcă să faciliteze accesul echipelor de intervenţie în localităţile fără curent.

În plus, ambulanţele încă nu pot ajunge la 27 de solicitări medicale de urgenţă. „Printre celelalte solicitări medicale de urgenţă la care nu se poate ajunge este vorba de un dializat, o gravidă şi la doi copii în localităţile Vrancea şi Vaslui” a spus secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Vasile Cepoi.

De asemenea, reprezentantul MAI a spus că în prima şedinţă de Guvern se va solicita alocarea unei sume de bani necesare deszăpezirii. „Sumele vor fi alocate Consiliilor Judeţene care vor trimite banii în oraşe şi comune pentru deszăpezire”, a mai spus Mihai Capră.  În ultimele 24, de ore au fost transportate 223 de cazuri de hipotermie. Dintre acestea, 64 au fost fără probleme. În momentul de faţă, potrivit reprezentantului MAI, la deszăpezire acţionează 4.000 de cadre.