6 alimente care combat balonarea

Iata sase alimente si bauturi care te vor ajuta sa scapi de balonare.

17 apr. 2016, 20:12
6 alimente care combat balonarea

Somon
Daca te confrunti cu surplus de kilograme in perioada premenstruala ca urmare a retentiei de apa alege somonul pentru urmatoarea masa. Femeile care iau 2 g de omega 3 pe zi – cantitate furnizata de aproximativ 86 g de somon sunt mai putin balonate in perioada respectiva. In plus, potrivit unui studiu in domeniul terapiei medicale complementare, omega 3 poate rezolva si problemele asociate cu perioada premenstruala. Cu alte cuvinte te vei simti si bine si vei fi si fericita.

Fructe bogate in apa
Dupa ce ai consumat o duzina de sushi cu prea mult sos de soia excesul de sare te poate balona. „Hidratarea te va ajuta sa reehilibrezi fluidele din organism pentru a putea scapa de retentia de apa”, spune nutritionistul Samantha Heller.

Daca insa nu-ti surade ideea de a bea prea multa apa, pune intr-o farfurie cateva bucati de pepene verde. Apoi mananca-le. Fructele sunt usor de digerat, sustine gastroenterologul Elizabeth Blaney. Stai departe de apa carbogazoasa de vreme ce bulele vor adauga aer in burta ta, ceea ce va agrava problema.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.