6 întrebări ciudate care te vor ajuta să-ţi găseşti scopul în viaţă

Te trezești într-o bună zi cu revelația a ceea ce vrei să faci în viață. Adică, da, știi exact care este acel scop pe care vrei să îl atingi și care te va face fericit. Vei fi medic, cercetător, muzician, profesor, sau jurnalist, sau orice altceva. Nu contează cât de mare și greu de atins este obiectivul tău, în perioada următoare, toate deciziile tale se vor învârti în jurul lui...

29 oct. 2014, 12:03
6 întrebări ciudate care te vor ajuta să-ţi găseşti scopul în viaţă

Iată 6 întrebări ciudate ale căror răspunsuri te pot ajuta să afli ce vrei să faci în viață:

1. Care e cel mai prost sandviș pe care l-ai putea înghiți vreodată?
Orice activitate implică sacrificiu, totul are un preț, nimic nu este plăcut tot timpul. Până la urmă, lucrul pe care ți-l dorești cel mai mult este cel care te determină să rămâi implicat chiar și în zilele cele mai proaste și mai pline de rutină. Dacă vrei să fii antreprenor, dar nu îți poți asuma un eșec, ai greșit direcția. Dacă vrei să fii artist, dar nu poți accepta ca munca ta să fie respinsă și criticată de sute de ori, ai încetat înainte de a începe. Dacă vrei să fii avocat, dar nu ești dispus să lucrezi peste program, nu ai ales meseria potrivită. Căror experiențe neplăcute le poți face față? Care e cel mai prost sandviș pe care ai putea să-l mănânci vreodată? Pentru că toți primim un astfel de sandviș la un moment dat.

2. Care este adevărul de azi despre tine care te-ar fi făcut să plângi când aveai 8 ani?
Unii copii își doresc, la 8 ani (e doar un număr), să scrie povești fantastice sau poezii. Alții încep să lucreze, de la 5 ani, la propriile expoziții de pictură. Unii învață să repare mașini și descoperă că le place enorm. Alții află că e important să salveze vieți și visează că vor face și ei asta, cândva. Apoi, mulți dintre acești copii, din nu-se-știe-ce motiv, se opresc din planul lor. Ca adulți, nici măcar nu-și mai amintesc visul copilăriei. Întreabă-te pe tine, cel de 8 ani, cum ți se pare viața ta de adult? Îți place? Dacă da, ești pe drumul cel bun. Nu? Atunci copilul de 8 ani să-l întrebe pe adultul de azi: “Dar de ce nu mai scrii?”, “De ce nu mai pictezi?”, „De ce nu mai repari mașini?”. Dacă răspunsul ar fi “Pentru că nu sunt destul de bun” sau “Pentru că n-aș fi putut câștiga bani din asta”, copilul de 8 ani ar începe, probabil, să plângă.

3. Ce te face să uiți de mâncare și de mersul la toaletă?
De câte ori nu ți s-a întâmplat, în copilărie, să fii atât de prins în jocurile tale încât să uiți sau să nu vrei să mănânci? De câte ori te-ai scăpat pe tine pentru că nu te-ai îndurat să oprești jocul câteva minute, ca să mergi la baie? Poate că îți place să citești enorm. Poți fi traducător sau redactor de carte. Poate că îți place să vorbești cu oamenii și să-i asculți ore întregi. Ai putea fi un bun psiholog. Te-ai juca non-stop cu copiii? Ai putea fi un educator grozav. Orice îți face plăcere, nu o lua neapărat ca atare, fii atent și la principiile cognitive ce stau în spatele activității care te ține “prins” cel mai mult timp. Le poți aplica în alte domenii cu mare succes.

4. Cum îți poți complica existența?
Da, întrebarea sună ciudat. Cum te poți pune mai eficient în situații care îți dau bătăi de cap sau te stânjenesc? Înainte să fii cu adevărat bun la ceva, trebuie, mai întâi, să nu ai habar cum se face acel lucru. Cu alte cuvinte, nu ne-am născut învățați. Așadar, prima dată trebuie să fii pus în situații complicate, pe care nu știi cum le poți soluționa. De obicei, oamenii evită astfel de situații și merg pe drumurile bătătorite, pe unde le este mai comod. Dar, dacă nu riști, nu vei ști niciodată ce lucruri mărețe ai fi putut realiza. Chiar în acest moment te gândești la ceva ce ai vrea să faci, ai o fantezie pe care încă nu o pui în aplicare. Ai motivele tale, fără dubiu. Dar nu uita, lucrurile importante, prin natura lor, sunt unice și neconvenționale. Pentru a ajunge la ele, trebuie să accepți să te pui în situații mai puțin comode.

Citeşte mai mjult pe femeicuidei.ro