6 lucruri pe care nu le ştiai despre colesterol

Milioane de oameni din întreaga lume au probleme cu colesterolul. Deşi multă lume asociază nivelul crescut de colesterol cu consumul de alimente grase, această substanţă este produsă de corpul uman. Ficatul produce 75 la sută din colesterolul care circulă prin sângele nostru. Doar 25% din colesterolul din sânge vine din alimente.

30 aug. 2016, 20:19
6 lucruri pe care nu le ştiai despre colesterol

Iata cateva elemente pe care probabil nu le stiai despre colesterol, potrivit specialistilor webmd.com.
1. Nu simti daca ai colesterolul mare
Multa lume nici macar nu isi da seama daca are sau nu colesterolul crescut. Acest lucru se poate descoperi numai prin analizele regulate. Colesterolul crescut afecteaza intregul corp. Cel mai cunoscut efect al colesterolului este ateroscleroza, care ingusteaza vasele de sange, iar acest lucru duce la aparitia bolilor cardiovasculare. Daca este descoperit la timp, colesterolul crescut poate fi adus la un nivel optim cu ajutorul medicilor.
2. De la 20 de ani trebuie sa-ti testezi colesterolul
Imediat ce ai depasit varsta de 20 de ani trebuie sa-ti testezi regulat colesterolul. Daca esti mai aproape de vasta de 20 de ani, iti poti testa colesterolul o data la 5 ani, insa cu cat de indepartezi mai mult de aceasta varsta, cu atat mai des trebuie sa-ti faci aceste analize.
Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.