6 motive să mănânci zilnic un măr

Printre alimentele bogate în flavonoizi, substanțe cu efect antioxindat, se numără și merele, care previn inflamațiile și deteriorarea celulelor.

05 apr. 2017, 07:48
6 motive să mănânci zilnic un măr

Substanțele antioxidante pe care ți le conferă mărul reduc efectele radicalilor liberi cum ar fi afecțiuni la nivelul inimii, îmbătrânirea prematură a pielii și apariția ridurilor.

Pentru a combate acest lucru este bine să mănânci alimente bogate în flavonoizi care acționează și ca antioxidanți, prevenind și chiar reparând deteriorarea celulelor, dar și inflamațiile. Astfel că, vei reduce șansa de a te îmbolnăvi de Alzheimer, unele tipuri de cancer, boli cardiovasculare și multe altele.

Cele 6 atuuri ale consumului de mere

Mărul conține 6 flavonoizi extrem de folositori pentru sănătatea omului. Acești compuși vegetali redau plantelor nuanțe vii și intense: albastru, violet, verde smarald, galben, roșu și portocaliu.
Cele 6 substanțe sunt: procianidina B2, kaempferolul, miricetina, epicatechina, quercetina și acidul clorogenic.

Procianidina B2

Conform specialiștilor, este un antiinflamator foarte puternic, protejând celulele creierului de inflamații. De asemenea, stimulează creșterea rapidă a părului. Are un aport deosebit în prevenția și ameliorarea simptomelor bolii Alzheimer.

Află mai multe despre beneficiile consumului de mere AICI.