6 persoane, reţinute pentru trafic de minori şi proxenetism

Procurorii DIICOT Constanţa au reţinut, pentru 24 de ore, şase persoane, sub acuzaţia de trafic de minori şi proxenetism.

21 iun. 2018, 12:24
6 persoane, reţinute pentru trafic de minori şi proxenetism

„La data de 19 iunie, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Constanţa au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 a inculpaţilor Daniel Mîrzea, Petrică Ghiban, Marius Dăeanu, Ion-Eugen Stoiciu, Alexandru-Gabriel Samoilă şi Gheorghe Floria, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori şi proxenetism”, informează un comunicat al DIICOT transmis joi AGERPRES.

Potrivit anchetatorilor, începând cu anul 2017, inculpaţii au recrutat mai multe tinere, printre care şi două minore în vârstă de 14 respectiv 16 ani, de pe raza judeţului Constanţa, pe care le-au exploatat sexual la stradă ori în diverse locaţii închiriate, obţinând în acest mod beneficii patrimoniale de pe urma activităţii de prostituţie.

„Cu ocazia percheziţiilor efectuate pe raza municipiului Constanţa şi a oraşului Ovidiu au fost identificate cele două minore traficate şi au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor două autoturisme de lux, sume de bani în lei şi valută, precum şi alte mijloace de probă de interes pentru cauză”, se arată în comunicat.

Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, cu sprijinul poliţiştilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa şi al jandarmilor.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.