6 reguli pentru o apariție chic la evenimente elegante

Pregătirea pentru un eveniment distins și elegant, fie că este o nuntă, o gală de caritate sau o decernare de premii, poate fi o adevărată provocare. Aceste evenimente presupun și cer o anumită etichetă și rigurozitate privind îmbrăcămintea, coafura, machiajul și accesoriile.

18 ian. 2021, 15:25
6 reguli pentru o apariție chic la evenimente elegante
6 reguli pentru o apariție chic la evenimente elegante

Cu siguranță că vei dori să arăți fabulos, iar pentru acest lucru trebuie să iei în considerare mai multe aspecte și detalii. Îți prezentăm în continuare câteva reguli pe care este important să le urmezi, tocmai ca să-ți ușureze mai mult munca și astfel să fii o apariție stilată.

Alege-ți accesoriile în funcție de ținută, ele o vor scoate din anonimat
Bijuteriile sunt cele care înrămează opera de artă care ești chiar tu. Începe cu o pereche de cercei din aur care să se potrivească cu rochia pe care o porți și în funcție de decolteul acesteia poți aplica și un colier. Este bine ca totul să fie într-un balans armonios, așă că, nu încărca mâinile cu mai multe inele, iar brățara se pune la sfârșit, doar dacă vei mai simți că este necesară. În cazul în care rochia are un decolteu deja accesorizat prin materialul ei, atunci nu mai este nevoie să pui nicio bijuterie la gât. La un decolteu în V sau rotund completează ținuta cu un colier sau un lănțisor discret. Păstreză același metal prețios pe întreaga ținută. Pentru mai multe sugestii și idei legate de accesorizarea unei ținute te poți inspira de la Lemons and Gin.

 

Optează pentru o rochie de seară care să fie în concordață cu dress-code-ul evenimentului
Este crucial să știi cum să alegi o rochie în funcție de natura evenimentului. De exemplu, la galele de caritate, petrecerile de sărbători sau la ceremonii de premiere, unde se cere o ținută de tip black tie, este recomandat să alegi rochii lungi în croi A sau drepte, dintr-un material plin și luxos. Prin urmare, taftaua, brocartul, mătasea sau satinul mătăsos, dar și materialele cu cristale și paiete, sunt doar câteva din țesăturile calitative pe care le poți îmbrăca. Culorile acestora este bine să fie monocrome și să mergi pe nuanțe precum roșu, bleumarin, negru sau verde smarald. De altfel, cele cu paiete și pietre sunt o bijuterie în sine, iar nuanțele alese pentru acest tip de materiale ar trebui să fie mai neutre, cum ar fi, rozul pudrat sau griul.

Dacă rochia ta are trenă este recomandat să o porți cu atitudine și să fii mereu conștientă că o ai, astfel încât să nu ai dificultăți la mers și, totodată, să nu deranjezi ceilalți invitați.

 

Tocurile elegante și înalte îți vor conferi o postură distinsă și atrăgătoare
În momentul în care ai reușit să combini într-un mod magistral accesoriile cu rochia, vei realiza că tocurile sunt indipensabile pentru a desăvârși tabloul întreg al ținutei. Este esențial ca sandalele să fie înalte, cu un calapod bun și confortabil, cu barete fine și de bună calitate. Urmărește să ai o postură dreaptă și sigură, astfel încât în timpul evenimentului să nu te împiedici sau să ai un mers forțat. Poți chiar exersa acasă mersul pe tocuri, înainte de eveniment, pentru a prinde mai multă încredere în tine și pentru a fi cât mai naturală pe tocuri. Creează un contrast între nuanța sandalelor sau a pantofilor și cea a rochiei, astfel încât să ai un echilibru cromatic pe întreaga ținută.

 

Gentuța de seară, semnătura ta de stil
De multe ori nu prea știi ce să faci cu mâinile la un eveniment care solicită o anumită atitudine și etichetă, scoțându-te din zona ta de confort. Dar un clutch elegant, de mici dimensiuni îți poate conferi un suport invizibil. Avându-l în mână, vei putea jongla cu el și vei putea elimina din stângăcia care se întâmplă să o simți la astfel de seri. Oferă-i întâietate unei poșete simple pe care să o ții într-o mână, cu un design cilindric sau cubic. Pe de altă parte, o gentuță de seară cu accente metalice va fi potrivită pentru toate ieșirile. Ea ar trebui să fie mică, cu posiblitatea de a depozita în ea câteva produse pentru împrospătarea machiajului. Site-ul realsimple.com te poate ajuta cu mai multe sfaturi despre cum să te prezinți la diverse evenimente unde cerința este să ai o ținută specifică.

 

Apelează la un machiaj și o coafură care să-ți scoată în evidență trăsăturile feminine
Machiajul și coafura sunt elementele care vor desăvârși ținuta ta chic. Întodeauna este recomandat să apelezi la profesioniști care înțeleg ceea ce îți dorești și care te vor ajuta să devii cea mai bună versiune a ta. Machiajul, în general, la astfel de evenimente trebuie să fie cât mai natural și să-ți scoată în evidență atuurile. Coafura este și ea esențială. Poți merge pe variante din cocuri lejere, împletituri sau bucle frumos definite. Insă, atenție, dacă părul tău nu se poate coafa astfel încât să ai bucle de lungă durată, este mai bine să alegi coafuri în care părul este prins. În felul acesta, vei avea un aspect îngrijit pe întreaga durată a serii.

 

Zâmbește! Cea mai importantă regulă
Dacă ai urmat toți pașii pentru a deveni o apariție răpitoare, nimic din cele întreprinse de tine nu vor avea un farmec aparte, dacă nu vei zâmbi. Urmărește să ai o conduită cât mai naturală, jovială și feminină. Zâmbetul tău natural, va întoarce toate privirile și vei ajunge să fii în centrul atenției conferindu-ți astfel încredere în tine.