6 sfaturi pentru a învinge plictiseala în cuplu

O relatie de cuplu poate fi un lucru fragil. Exista amenintari la tot pasul, si chiar si relatiile bine sudate in timp trebuie mentinute cu grija si protejate.

15 mart. 2015, 20:38
6 sfaturi pentru a învinge plictiseala în cuplu
Relatii de iubire pot fi intrerupte din cauza unor probleme importante: infidelitate, bani, familie, etc. Dar nu sunt singurele lucruri ce pot genera despartiri. Exista si amenintari mai putin importante, dar care pot de asemeana sa strice o relatie de iubire.

Dintr-un studiu facut de site-ul goodinbed.com a reiesit ca cea mai mare amenintare pentru o relatie de lunga durata este plictiseala. In cercetare au participat 3.341 de persoane implicate in relatii monogame (1.418 barbati si 1.923 femei). Un sfert dintre acestia au afirmat ca se simt plicitisiti in relatia de cuplu. Alti 25% au spus ca sunt pe pragul de a se plictisi de relatia actuala. Asta inseamna ca jumatate din cupluri se confrunta cu aceasta problema – monotonia – care poate fi comparata cu un atac la sistemul imunitar al relatiei. Daca se instaureaza monotonia pot aparea atatea alte probleme. De exemplu, 20% si-au inselat partenerul/partenera datorita plictiselii.

Anumiti factori pot accentua monotonia:

·         Imbatranirea 38.5%

·         Copii 32.2%

·         Locuitul impreuna 15.6%

·         Mariajul 13.8%

·         A ramane gravida 8%

Iata cateva sfaturi care sa te ajute sa tii la distanta „virusul” plictiselii.

1.      Roaga-ti partenerul/partenera sa incercati ceva nou in dormitor

Majoritatea persoanelor (69% din barbati si 50% din femei) au afirmat ca sunt pro schimbarilor in materie de sex pentru a combate monotonia. Incepeti prin a va impartasi fanteziile si a pune una in practica, sau incercati jucariile sexuale.

2.      Roaga-ti partenerul sa incercati o activitate noua

Inscrieti-va la cursuri de dans sau gatit sau orice va face placere amandurora. A avea mereu ceva interesant de facut va va ajuta sa scapati de monotonie.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.