Zona de sub unghii
Crezi sau nu, zona de sub unghii este un focar de bacterii. Pentru a preveni ca ele să ajungă în alte părți ale corpului, e bine să ai unghiile scurte și curățate periodic, cu o perie de unghii.
Față
Acneea nu ar trebui să te mai supere după ce trec anii adolescenței. Cu toate acestea, degetele conțin uleiuri care astupă porii și astfel apar coșurile. În plus, persoanele care se ating periodic pe față tind să se îmbolnăvesc mai des din cauza creșterii numărului de germeni transferați din neatenție în ochi, gură și nas.
Fund
Fie pentru că te confrunți cu o senzație de mâncărime sau cu altceva, atingându-ți fundul este unul dintre obiceiurile cele mai nerecomamdate de medici. Anusul este un teren propice pentru bacteriile potențial dăunătoare. Dacă totuși trebuie să faci asta, spală-te după aceea foarte bine cu apă și săpun.
Gură
Cercetătorii britanici au descoperit că oamenii își ating gura cu degetele de 23,6 ori pe oră. Deși este în mod clar un lucru obișnuit, nu este neapărat și unul bun. Potrivit „Journal of Applied Microbiology”, o treime din germenii care se găsesc pe degete ajung și în gură.
Ochii
Spre deosebire de gură, ochii sunt mult mai puțin protejați de microbi. Specialiștii recomandă evitarea atingerii ochilor, cu excepția cazului când ne-a intrat ceva în ochi.
Urechile
O altă intrare a bacteriilor în corp este canalul auditiv, dar nu prin atingere, ci prin introducerea unor obiecte în urechi, cum sunt căștile de la telefonul mobil. Bacteriile care pătrund în interiorul canalului auditiv, ajung apoi cu ușurință și în fluxul sangvin.
Unele produse îți pot afecta pielea. Iată ce nu trebuie să aplici niciodată pe față!